Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Nordisk råds journaliststipend 2013

Pressemelding

Stipendet utdeles årlig i hvert av de nordiske land og utgjør 90.000 danske kroner til norske søkere.

Stipendet gir journalister mulighet til å øke kjennskapet til andre nordiske land og nordisk samarbeid. Beløpet kan deles og gis til én eller flere journalister fra dagsaviser, periodiske tidsskrifter, radio eller tv, fast ansatte eller frilans.

Kulturpolitikk er årets tema

Kulturpolitikk – et verktøy for mangfold og identitet i Norden.
Den økende innvandringen og globaliseringen fører til at de nordiske landene blir stadig mer ulike. Dette skal også gjenspeiles i det nordiske samarbeidet, ikke minst på kulturområdet. På hvilken måte kan kunsten og kulturen utrykke det menneskesynet og de demokratiske verdiene vi deler i Norden?
 
Stipendiaten legger selv opp sitt program.

 
Pressens Stipendkomité gjennomgår norske søknader og innstiller overfor den norske delegasjon. Søkere blir bedt om å opplyse om de har fått stipend tidligere, i så fall hvilke og når. Søknader, stilet til Nordisk råd, skal inneholde opplysninger om hvordan stipendet tenkes brukt, om formålet, arbeids- og reiseplan, samt spesifisert kostnadsoverslag. Stipendet bør anvendes innen ett år. Stipendiaten skal gi en kort rapport til Rådet om hvordan midlene er anvendt.
 
Dersom stipendet gir grunnlag for artikler, radio- eller TV-utsendelser, ønsker Nordisk råd mulighet til å benytte dette journalistiske materiale i sitt opplysningsarbeid. Dette honoreres etter gjeldende overenskomst.


Avgjørelsen om tildelingen vil bli gitt medio mai.

Søknad

Søknadene, som skal være skrevet på et eget skjema, sendes:

Den norske delegasjon til Nordisk råd, v/ Synnøve Ness, Stortinget, 0026 OSLO

senest 10. april.

Søknadsskjema fås ved henvendelse til sekretariatet, tel. 23 31 36 05 eller e-post: sne@stortinget.no

Sist oppdatert: 05.03.2013 13:25
: