Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingets delegasjon til PACE besøker Oslo politiarrest

Stortingets delegasjon til Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE) besøker Oslo politiarrest for å sette fokus på frihetsberøvedes rettigheter.

Mandag 14. januar besøker representanter fra Stortingets delegasjon til Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE) Oslo politiarrest. Med besøket ønsker delegasjonen å lære mer om og sette fokus på menneskerettighetene for frihetsberøvede. PACE har siden den internasjonale menneskerettighetsdagen 10. desember hatt spesielt fokus på dette feltet, noe den norske delegasjonen også ønsker å bidra til.

Norge har blitt kritisert av Europarådets torturkomité for å holde personer i politiarresten utover de 48 timene som er fristen for overføring til varetektsfengsel. Dette er noe delegasjonen ønsker å sette fokus på gjennom besøket.

Leder for Stortingets PACE-delegasjon, Karin S. Woldseth (FrP) vil lede besøket og uttaler: «Dette blir et interessant møte med tanke på å få høre hvordan både innsatte og ansatte ved politiarresten opplever forholdene. Jeg håper selvsagt at forholdene er bedret siden torturkomitéen avla sin siste rapport, slik at vi kan formidle dette til Europarådets parlamentarikerforsamling. Vi må feie for egen dør, før vi kritiserer andre.»

Kontakt

Delegasjonssekretær Dorthe Bakke, tlf: 2331 3614

Sist oppdatert: 14.01.2013 11:04
: