Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Presidenten i Europarådets parlamentarikerforsamling besøker Stortinget

Utviklingen i Europa når det gjelder menneskerettigheter, demokrati og rettsstat vil være tema for møtene presidenten i Europarådets parlamentarikerforsamling skal ha på Stortinget.

Stortingspresident Dag Terje Andersen er torsdag og fredag 4.–5. april vert for Jean-Claude Mignon, president i Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE), når han nå besøker Stortinget og Norge.

Under oppholdet skal president Mignon i tillegg til å møte stortingspresident Andersen, også møte medlemmer av utenriks- og forsvarskomiteen, Stortingets delegasjon til PACE og Nordisk råds president Marit Nybakk og visepresident Per-Kristian Foss.

I tillegg skal president Mignon besøke Det Europeiske Wergelandsenteret, en stiftelse som ble opprettet i 2008 i samarbeid mellom den norske regjeringen og Europarådet. Senteret arbeider med utdanningsprosjekter for interkulturell læring med vekt på menneskerettigheter og demokrati.

– Europarådet og Europarådets parlamentarikerforsamling er en viktig organisasjon for å fremme demokrati og sikre menneskerettigheter i Europa. Jeg ser frem til å diskutere utviklingen på disse feltene med president Mignon, uttaler stortingspresident Dag Terje Andersen i forkant av besøket.

President Jean-Claude Mignon vil ankomme Stortinget i morgen, 4. april kl. 10.00, og vil være her hele dagen frem til kl. 15.30.

Bilder av Jean-Claude Mignon til fri bruk finnes her:

http://av.coe.int/Standard/?collectionName=Photos:3548

For ytterligere informasjon om besøket, kontakt:
Jorunn Nilsen, kommunikasjonsrådgiver 2331 3016 / 938 98 200 

Sist oppdatert: 03.04.2013 12:14
: