Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingets utenriks- og forsvarskomité besøker Hellas og Tyrkia

Pressemelding

Stortingets utenriks- og forsvarskomité, under ledelse av Ine Eriksen Søreide, besøker 29. oktober - 2. november 2012 Hellas (29. - 30. oktober) og Tyrkia (31. oktober - 2. november).

I Aten skal komiteen møte den greske utenriks- og forsvarskomiteen, politisk ledelse i utenriks- og forsvarsministeriene, samt representanter fra tankesmier og det sivile samfunn.

Hovedpunkter i møtene i Aten forventes blant annet å bli den økonomiske og politiske situasjonen i Hellas og hvordan denne påvirker Hellas'  forhold til EU, utviklingen i den strategiske balansen mellom landene i det østre Middelhavet, samt aktuelle regionale spørsmål.

31. oktober skal komiteen besøke Kilis flyktningeleir på grensen mellom Tyrkia og Syria, for å få et førstehånds inntrykk av situasjonen for de syriske flyktningene, og høre deres historier om situasjonen i Syria.

I Ankara vil komiteen bl.a. ha samtaler med parlamentspresidenten, utenriks- og forsvarskomiteene, representanter for regjering og opposisjon, samt besøke og legge ned en krans på Atatürk-mausoleet.

Hovedpunktene i samtalene i Ankara forventes blant annet å bli situasjonen i Tyrkia, Tyrkias forhold til EU, utviklingen i Syria og Midtøsten for øvrig, samt Tyrkias rolle som internasjonal aktør.

Kontakt:
Kontaktperson på Stortinget for komiteens reise er komitésekretær Øystein Bø, telefon + 47 901 04 720.

Sist oppdatert: 29.10.2012 11:14
: