Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Invitasjon til det offisielle hovedarrangementet 17. mai 2014

Presseinvitasjon

Grunnlovslogo

Stortinget ønsker pressen velkommen til det offisielle hovedarrangementet på Eidsvoll 17. mai 2014. Fristen for å akkreditere seg er 7. mai.

Nasjonaldagen vil markeres med en utendørs festforestilling i parken utenfor Eidsvollsbygningen.

Deres Majesteter Kong Harald og Dronning Sonja, Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit, Hennes Majestet Dronning Margrethe, Hans Kongelige Høyhet Prinsgemal Henrik og Deres Majesteter Kong Carl XVI Gustaf og Dronning Silvia er offisielle gjester sammen med bl.a. statsminister Erna Solberg og flere regjeringsmedlemmer.

Gjestene ankommer fra kl. 18.30. De Kongelige gjestene vil ankomme klokken 19.00. Showet på scenen starter kl. 19.30 og avsluttes innen kl. 21.00.

For mer informasjon om programmet, se www.grunnloven200.no.


Akkreditering for journalister og fotografer

Søknader om presseakkreditering må gjøres innen 7. mai på e-post med følgende informasjon til kristina.pederstad@stortinget.no:

  • Navn på reporter
  • Navn på medium
  • Telefonnummer
  • E-postadresse

Det vil være flere foto-/liveposisjoner fra ankomstområdet til sceneområdet. Kart og beskrivelse vil sendes akkreditert presse, og det vil etableres pool-ordning på de ulike posisjonene.

Det er ønskelig at pressen melder inn spesielle behov, slik at vi kan få god tid til å planlegge plassering av sendebusser og annen nødvendig kapasitet.

For spørsmål og teknisk assistanse vennligst ta kontakt med henriette.holmen@nrk.no.

Pressesenter

Det vil bli satt opp et pressetelt med arbeidsplasser i parken nær hovedscenen. Akkrediteringen kan hentes i pressesenteret den 17. mai. Merk at akkrediteringen er personlig og det må framvises pressekort og gyldig ID for å få hentet ut akkrediteringen. 

Pressesenteret åpner kl. 07.30. Det blir enkel servering av mat og drikke.

Nettilgang

Trådløst nettverk er tilrettelagt mediene i pressesenteret. For spørsmål om nettkapasitet, ta kontakt med henriette.holmen@nrk.no.

Parkering

Det er svært begrenset med parkeringsplasser, men de som har tungt utstyr og sendebusser kan få tilgang til parkeringsplass. De mediene som trenger parkeringsplass kan søke om dette i akkrediteringssøknaden. Vi må da ha registreringsnummer og navn på fører av bilen.

Togtransport

Vi oppfordrer alle til å benytte seg av toget. 

Det vil være avganger hvert 20 minutt fra Oslo S til Eidsvoll verks stasjon hele dagen. Reisen tar kun 30 minutter. For rutetider se NSBs nettsider.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt

Pressekontakt Svanhild Sørensen,
e-post: svanhild.sorensen@kulturmeglerne.no

Pressekontakt Tonje Finvold Lacher,
e-post tonje.lacher@kulturmeglerne.no 

Kommunikasjonsansvarlig for grunnlovsjubileet, Stortinget, Hanne Hjelbak,
e-post: hanne.hjelbak@stortinget.no

Assisterende kommunikasjonssjef, Slottet, Sven Gj. Gjeruldsen,
e-post: sven.gjeruldsen@slottet.no

Annet

Vi vil gi dere informasjon fortløpende om eventuelle ting som kommer opp underveis. Har dere spesielle ønsker og behov for informasjon som ikke står nevnt her? Ikke nøl med å ta kontakt.

Det vil om kort tid bli sendt ut invitasjon til Stortingets jubileumsmøte og påfølgende publikumsarrangement på Eidsvolls plass 15. mai. For nærmere informasjon om arrangementene vises det til jubileets nettsider, www.grunnloven200.no.

Sist oppdatert: 02.05.2014 09:58
: