Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingspresidenten deltar i feiringen av Mossekonvensjonen 14. august

Stortingspresident Olemic Thommessen besøker Moss i forbindelse med feiringen av Mossekonvensjonen torsdag 14. august.

14. august er det 200 år siden Mossekonvensjonen, fredsavtalen mellom Norge og Sverige fra 1814, ble ferdig forhandlet og undertegnet. Avtalen avsluttet den siste krigen mellom land i Norden. Dermed innebærer Mossekonvensjonen også starten på 200 år med fred mellom de nordiske landene.

Mossekonvensjonen feires med et omfattende program i Moss hele 14. august.  Stortingspresident Olemic Thommesen deltar i jubileet, og vil blant annet holde dagens tale til Moss by under gatefesten i gågaten.

Med seg til feiringen tar stortingspresidenten den originale Mossekonvensjonen. Dokumentet ligger til vanlig i stortingsarkivet, men 14. august vil det bli fraktet fra Stortinget til Konventionsgaarden i Moss. Her vil Mossekonvensjonen bli stilt ut for publikum før den returnerer til Stortinget på kvelden.

Utdrag av stortingspresidentens program for dagen: 

  • Kl. 08:45: Overlevering av Mossekonvensjonen, Konventionsgaarden
    NB: Det blir fotomulighet i det stortingspresidenten og Mossekonvensjonen går fra bilen til Konventionsgården og i det Mossekonvensjonen pakkes ut inne i Konventionsgården
  • Kl. 09:45: Utstilling på Verket: Terracottakvinnene av Marian Heyerdahl
  • Kl. 11:00: Utstilling på Punkt Ø: Mind the Gap
  • Kl. 13:30: Stortingspresidenten holder tale til byen og overrekker kopi av Mossekonvensjonen, Kirkeparken
  • Kl. 14:00: Stortingspresidenten holder tale ved offisiell mottakelse i Café Trappane, Møllebyen
  • Kl. 16:15: Hovedarrangement for feiring av 200 år med fred mellom nordiske land

Presse som ønsker å dekke hele eller deler av stortingspresidentens program i Moss bes henvende seg til spesialrådgiver Mona Mortensen Krane, tlf: 984 49 796.

Sist oppdatert: 11.08.2014 13:08
: