Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Åpningsforestilling på Oscarshall 7. juni

Presseinvitasjon

Nå uten akkrediteringsfeil

Stortingets gave til kongeparet i anledning 25-årsjubileet er et bidrag til etablering av en scene og øvrige fasiliteter ved kavalerbygningen på Oscarshall. Arbeidene ved bygningen er nå ferdigstilt. Overrekkelsen av den ferdige gaven markeres med en åpningsforestilling på Oscarshall, Kavalerbygningen, kl. 16.00. Kongeparet er invitert til å overvære et kulturelt program på den nye scenen. Her bidrar følgende: 

  • Skuespiller Morten Rørht
  • Skuespiller Juni Dahr
  • Strykekvartetten Alegrar
  • Trompetist Tine Thing Helseth
  • Bårdar danseinstitutt

I tillegg blir det taler ved H.M. Kong Harald og stortingspresident Olemic Thommessen.

Pressen er invitert til å overvære åpningsforestillingen.

Stortingets gave på to millioner kroner, øremerket utvikling av Kavalerbygningen, ble overrakt av første visepresident Marit Nybakk ved jubileumsfeiringen i januar. 

Oscarshall sto ferdig i 1852. Sommerslottet ble bygget av Oscar I og dronning Joséphine for å støtte og fremme norsk kunst og norsk kunsthåndverk. Oscarshall rommer arbeider av de fremste norske kunstnerne rundt midten av 1800-tallet, og er i dag vårt fremste monument over nasjonalromantikken.

Oscarshall har vært eid av staten siden 1863 og disponeres av kongehuset.

- Stortingets gave reflekterer både viljen og interessen vårt kongepar har stått for ved for eksempel å åpne Slottet for publikum, og deres interesse og innsats for norsk kunst og kulturliv.  Gaven er i tråd med det opprinnelige formålet med Oscarshall: å støtte opp om norsk kunst og kultur, og å gjøre området tilgjengelig for folket. Nå håper vi at scenen blir mye brukt i tiden som kommer, sier stortingspresident Olemic Thommessen.

Stortingets presidentskap og mange av de inviterte gjestene vil ankomme Oscarshall sjøveien, slik gjester tradisjonelt ankom sommerslottet.

Mediaakkreditering innen mandag 6. juni.

Bilder fra arrangementet legges på flickr, og kan brukes fritt mot kreditering: https://www.flickr.com/photos/stortinget/albums

Se kart /lenke/ for fotomuligheter: http://www.visitoslo.com/no/produkt/?TLp=182561#product-info2

Parkering ved Rodeløkken kafé.

Stortingspresident Olemic Thommessen og øvrige medlemmer av presidentskapet er tilgjengelige for pressen når de ankommer brygga cirka kl. 15.40.

Kontakt Elianne Kemble-Clarkson, pressekontakt Stortinget, tlf. 900 12 727 Sven Gjeruldsen, assisterende kommunikasjonssjef Det kongelige hoff, tlf.

Kontakt

Kontakt Elianne Kemble-Clarkson, pressekontakt Stortinget, tlf. 900 12 727
Sven Gjeruldsen, assisterende kommunikasjonssjef, Det kongelige hoff, tlf. 90826849

Sist oppdatert: 31.05.2016 16:22
: