Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingets utenriks- og forsvarskomité besøker Midtøsten

Stortingets utenriks- og forsvarskomité, under ledelse av Anniken Huitfeldt, besøker Jordan, Israel og Palestina 23.–28. januar 2016.

Jordan

I Jordan omfatter programmet besøk til flyktningeleir og vertsfamilie for syriske flyktninger. Det legges også opp til møter med den jordanske utenriksministeren, det jordanske parlamentet og representanter for det sivile samfunn. Det er forventet at den humanitære situasjonen for flyktninger i Jordan og konfliktene i Jordans naboland vil være sentrale temaer i samtalene.

Israel

I Israel vil komiteen ha møter i Knesset, samt med israelske myndigheter og sivilt samfunn. Situasjonen i regionen, konflikten mellom Israel og Palestina og bilaterale spørsmål vil være hovedtema i samtalene. Komiteen vil legge ned krans ved Holocaust-minnesmerket Yad Vashem.

Palestina

For besøket til Palestina legges det bl.a. opp til møter med president Abbas, finansminister Bishara og representanter for det sivile samfunn. Komiteen vil også besøke Hebron for møter med det internasjonale sendelaget (TIPH). Hovedfokus for samtalene vil være konflikten mellom Palestina og Israel og utviklingen i Palestina, inkludert den humanitære situasjonen.

Kontakt

Komitesekretær Rune Skjerve kan gi ytterligere informasjon om programmet og formidle kontakt til komiteens medlemmer.

+47 92 64 19 28
rskj@stortinget.no

Sist oppdatert: 19.01.2016 13:22
: