Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Beslutninger fra presidentskapets møte 1. oktober 2020

Ukeprogram for uken 5.–10. oktober 2020

Beslutning:

Godkjennes.

Langtidsprogram (nr. 1)

Beslutning:

Godkjennes.

Anmodning om muntlig redegjørelse om utviklingen av koronaviruset/Covid 19 (2020/3377)

Beslutning:

Anmodningen innvilges. Administrasjonen tar kontakt med departementet for fastsettelse av dato for redegjørelsen.

Henvendelse fra Motvind Norge om stortingsoppnevnt energikommisjon (2019/4970)

Beslutning:

Henvendelsen fra Motvind Norge besvares med brev fra stortingspresidenten der det opplyses at henvendelsen er sendt partigruppene til orientering. 

Gjenopptakelse av minnetaler i Stortinget (2020/3166) 

Beslutning:

Praksisen med minnetaler over avdøde stortingsrepresentanter gjenopptas, og pårørende inviteres på vanlig måte. Smittevernregler overholdes, blant annet ved at setene i diplomatlosjen merkes slik at det holdes god avstand. Dersom de pårørende ønsker å utsette minnetalen til korona-pandemien er over, gis det anledning til det.

Koronatilpasninger for presse og interesseorganisasjoner ved fremleggelse av

statsbudsjettet for 2021 (2020/3348) 

Beslutning:

Det gjøres følgende koronatilpasninger i forbindelse med fremleggelse av statsbudsjettet for 2021:

  • Representantene anmodes om å være særlig påpasselige med smittevernråd denne dagen, samt henstilles om å forlate vandrehallen etter budsjettfremleggelsen dersom det ikke er gjort konkrete avtaler med mediene.
  • Mediehus som ønsker å dekke fremleggelsen av statsbudsjettet og debatten knyttet til dette, får en nærmere tilmålt plass i vandrehallen, herunder et maks antall redaksjonelle medarbeidere som kan være til stede innenfor tilmålt område, og de må selv ivareta smittevernet i tilmålt område. Samtlige journalister og fotografer må akkrediteres på forhånd dersom de ikke er medlemmer av presselosjen.
  • Den strenge besøksreguleringen opprettholdes og interesseorganisasjoner gis ikke anledning til å være i Stortinget under fremleggelsen av statsbudsjettet.
  • Den praktiske utdelingen av budsjettdokumenter skal skje på egnet måte som ivaretar smittevern, samtidig som det henstilles om at representantene i størst mulig grad benytter digitale dokumenter.

De parlamentariske ledere, gruppesekretariatslederne og kommunikasjonsansvarlige i partigruppene orienteres.

Internasjonale reiser og besøk etter 1. oktober 2020 (2019/4971) 

Beslutning:

Internasjonal reisevirksomhet for komiteer, delegasjoner til interparlamentariske aktiviteter og enkeltrepresentanter innstilles inntil videre. 

Valgobservasjon USA/OSSE PA og Georgia/PACE høsten 2020 (2020/3340)

Beslutning:

Det gjøres et unntak fra det generelle vedtaket for utenlandsreiser og følgende reiser godkjennes: 

  • Valgobservasjon til parlamentsvalg i Georgia 31. oktober i regi av PACE: Representanten Jette Christensen (A).
  • Valgobservasjon til presidentvalg i USA 3. november i regi av OSSE PA: Representantene Kari Henriksen (A) og Sivert Bjørnstad (FrP). 

Dette gjøres under forutsetning av at adekvat smittevern og sykdomsbehandlingstilbud kan ivaretas under oppdaget. Representantene aksepterer å gå i karantene ved retur til Norge (for 10 dager) og deltakerne har gyldig reiseforsikring. Representantene orienteres i forkant og er innforstått med helserisiko forbundet med oppdraget. 

Sist oppdatert: 12.10.2020 17:17
: