2. Komiteen sine merknader

       Komiteen sitt utkast til innstilling har vore lagt fram for utanrikskomiteen som i brev av 22. mai 1997 skriv følgjande:

       « Utenrikskomiteen viser til brev fra familie-, kultur- og administrasjonskomiteen av 15. mai 1997 der en ber om utenrikskomiteens uttalelse til familie-, kultur- og administrasjonskomiteens utkast til innstilling i saken.
       Flertallet i komiteen, alle unntatt Fremskrittspartiets medlem, slutter seg til utkastet til innstilling.
       Medlemmet fra Fremskrittspartiet er negativ til offentlig finansierings- og bidragsordninger til filmproduksjon og lignende. Dette gjelder selvsagt uavhengig av om slike stønader gis nasjonalt eller internasjonalt som følge av EØS-avtalen. Dette medlem stiller seg derfor negativ til norsk deltagelse i Media II-programmet, til tross for at Norge har deltatt uformelt siden 1996. Fremskrittspartiet har på prinsipiell basis lite til overs for samarbeidsavtaler som skal ivareta sære interesser og bidra til utvikling av kunstig markedsstimulering.
       På denne bakgrunn tillater dette medlem seg å anbefale familie-, kultur- og administrasjonskomiteens medlemmer å gå imot regjeringens fremlegg og avvise videre norsk deltagelse i Media II. »

       Komiteens medlem representanten Roy N Wetterstad støtter innvendingen fra Fremskrittspartiets medlem i utenrikskomiteen, og går mot norsk deltagelse i Media II-programmet.