Stortinget - Møte onsdag den 18. januar 1995

Dato: 18.01.1995

Tilbake til spørretimen

Spørsmål 19

Ingvald Godal (H): Eg vil gjerne få stille fylgjande spørsmål til finansministeren:

Forbodet mot å ta last med utanlandsk semitrailer internt i Noreg er ei stor konkurransemessig ulempe for norske transportørar. Saka har vore til handsaming hjå norske styresmakter i lengre tid.

Kva kan statsråden gjera for å få fortgang på saka?

Statsråd Sigbjørn Johnsen: Saken som representanten Godal her refererer til, gjelder spørsmålet om å la norske trekkbiler trekke utenlandske semitrailere ved transport av varer internt i Norge uten noen form for tollmessige restriksjoner. Norske trekkbiler har i dag kun lov til å trekke utenlandske semitrailere med gods til og fra Norge.

Saken har tidligere vært til uttalelse både hos samferdselsmyndighetene og i Toll- og avgiftsdirektoratet, og uttalelsene ble i høst forelagt departementet. Saken vil nå bli ferdigbehandlet i løpet av meget kort tid.

Ingvald Godal (H): Eg takkar statsråden for eit svar som eg ser som positivt. Eg ville vera glad for om han kunne presisere litt nærare kva han meiner med kort tid. Det har tatt så lang tid for dei som dette gjeld no, at ei konkretisering ville vera nyttig for dei, trur eg.

Statsråd Sigbjørn Johnsen: Ideelt sett burde saken allerede ha vært klar, men forsinkelsen henger sammen med at den avdelingen som jobber med dette i Finansdepartementet, har vært opptatt med veldig tunge spørsmål - i hvert fall fram til den 28. november, av forståelige grunner. Nå er den saken ute av verden, og « kort tid » her er så fort det lar seg gjøre. Det skal i hvert fall ikke bli noe unødig opphold i denne saken nå, uten at jeg her og nå kan fastsette en dato, men det er like rundt hjørnet.