Stortinget - Møte onsdag den 10. mai 2000 kl. 10

Dato: 10.05.2000

Tilbake til spørretimen

Spørsmål 12

Leif Helge Kongshaug (V): Jeg tillater meg å stille følgende spørsmål til samferdselsministeren:

«Under behandlingen av St.prp. nr. 64 (1997-98) forutsatte flertallet i samferdselskomiteen at statens bidrag til bygging av ny veg til Tjeldbergodden skulle følge daværende regler for tilskudd til store fylkesvegprosjekter. Flertallet fant det ikke rimelig at tilskuddet skulle dekkes av riksvegrammen til fylket, jf. Innst. S. nr. 229 (1997-98), side 21.

Kan statsråden stadfeste at departementet vil følge opp Stortingets klare forutsetning i saken i forslaget til statsbudsjett for 2001?»

Statsråd Terje Moe Gustavsen: Statens tilskudd til bygging av veg til Tjeldbergodden er forutsatt tildelt i løpet av perioden 1998-2001. Dette framgår av Samferdselsdepartementets brev av 18. november 1997 til Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag fylkeskommuner, og er i samsvar med flertallsmerknad fra samferdselskomiteen ved behandlingen av Norsk veg- og vegtrafikkplan 1998-2007.

Stortingets forutsetninger ved behandling av St.prp. nr. 64 for 1997-98 er lagt til grunn ved tildeling av midler til prosjektet både i 1999 og 2000.

Jeg legger til grunn at Stortingets forutsetninger også vil bli fulgt opp i forslaget til budsjett for 2001.

Leif Helge Kongshaug (V): Jeg takker for svaret – et positivt svar, og også et forventet svar ut fra Stortingets tidligere behandling av saken. Ut fra den behandlingen burde spørsmålet egentlig være unødvendig å reise i dag, for jeg tar det som en selvfølge at klare føringer fra Stortinget blir fulgt opp av departement og embetsverk.

Jeg forstår det slik at det rundt om i fylkene er en høring på gang når det gjelder forslag til samferdselsbudsjett for 2001, og ifølge fylkesordføreren i Møre og Romsdal er oppfatningen den at direktoratet fortsatt er av den formening at refusjon til Møre og Romsdal for forskottering av vegen til Tjeldbergodden skal dekkes av riksvegrammene til fylket, dette til tross for at spørsmålet var klarlagt i Stortinget. Men nå oppfatter jeg det slik at Stortingets intensjoner blir fulgt opp og all tvil er ryddet av veien.