Stortinget - Møte tirsdag den 30. mars 2004 kl. 10

Dato: 30.03.2004
President: Kari Lise Holmberg

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Innstilling fra familie-, kultur- og administrasjonskomiteen om etablering av et representasjonsanlegg for regjeringen med statsministerbolig ((Innst. S. nr. 153 (2003-2004), jf. St.meld. nr. 22 (2003-2004)))

  • Sak nr. 2

    Innstilling fra familie-, kultur- og administrasjonskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Karin S. Woldseth og Ulf Erik Knudsen om innføring av en ordning med "møteforbud" én dag pr. uke ved alle offentlige kontorer, for å bedre allmennhetens tilgang til offentlige saksbehandlere ((Innst. S. nr. 151 (2003-2004), jf. Dokument nr. 8:13 (2003-2004)))

  • Sak nr. 3

    Forslag oversendt fra Odelstingets møte 23. mars 2004 (jf. Innst. O. nr. 55):
    "Stortinget ber Regjeringen om å gjennomgå behandlingstilbudet for kvinner som har vært utsatt for kjønnslemlesting, ut fra målsettingen om et helhetlig behandlingstilbud som sikrer en helhetlig oppfølging så vel sosialmedisinsk som kirurgisk, og som bidrar til at kvinnene selv frivillig ønsker å kontakte helsevesenet for oppfølgende diagnostikk og behandling."

  • Sak nr. 4

    Interpellasjon fra representanten Olav Gunnar Ballo til helseministeren:
    "På tross av at det psykiske helsevernet skulle styrkes i alle behandlingsledd som resultat av opptrappingsplanen som ble igangsatt i 1999, meldes det nå daglig om kutt i tilbudet til mennesker med psykiske lidelser. I NRK-programmet Puls den 9. og 16. februar 2004 er det avdekket kutt i tilbudet innenfor alle helseforetakene, og heller ikke utbyggingen i kommunene har gått som opprinnelig planlagt. Psykiatriske sykehjem legges ned uten at alternative tilbud er bygd opp for å erstatte tjenestene, og mennesker mister lokale behandlingstilbud. Innenfor barne- og ungdomspsykiatrien er ventelistene betydelig lengre enn innenfor voksenpsykiatrien. Likevel rapporteres det i Oslo om inndragelse eller planlagt ledigholdelse av ca. 60 stillinger i barne- og ungdomspsykiatrien.
    Hvordan vil statsråden sikre at opptrappingsplanen for det psykiske helsevernet blir fulgt i henhold til Stortingets vedtak?"

  • Sak nr. 5

    Interpellasjon fra representanten Olav Gunnar Ballo til helseministeren:
    "Helseforetaksreformen ble vedtatt av Stortinget i juni 2001. Reformen er nå inne i sitt tredje virkeår. Samtidig bebudes nå i regi av alle fem helseforetak kutt i akuttberedskap ved enkeltsykehus, oppsigelser av tusenvis av ansatte, omstruktureringer og nedleggelser av sykehusavdelinger, tildels omfattende fusjoner av enkeltsykehus som Rikshospitalet og Radiumhospitalet, sentralisering og privatisering av deler av helsetjenestetilbudet. Felles for en rekke av de tiltakene som gjennomføres, er at de skjer uten forutgående politisk behandling utenfor folkevalgte organer i regi av styrene for de enkelte helseforetakene. Det er nå tydeliggjort at en rekke av tiltakene vil ha omfattende konsekvenser for helsetjenestetilbudet til befolkningen.
    Vil statsråden bidra til en grundig gjennomgang av hele helseforetaksreformen med formål å øke den folkevalgte styringen med de beslutninger som skal fattes?"

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 12.50.