Stortinget - Møte torsdag den 4. februar 2010 kl. 10

Dato: 04.02.2010
President: Dag Terje Andersen

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1 [10:13:16]

    Innstilling fra kirke-, utdannings- og forskningskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Dagrun Eriksen, Knut Arild Hareide, Geir Jørgen Bekkevold og Øyvind Håbrekke om forsterket innsats i kampen mot mobbing i skolen ((Innst. 127 S (2009–2010), jf. Dokument 8:9 S (2009–2010)))

  • Sak nr. 2 [11:04:24]

    Interpellasjon fra representanten Elisabeth Aspaker til kunnskapsministeren:
    «I en SSB-gjennomgang høsten 2009 av internasjonale undersøkelser som omfatter norsk skole, forklares svake elevresultater med for lave krav og svak kultur for vurdering. Da Tidsbrukutvalget nylig overleverte sin innstilling, var hovedbudskapet fra utvalgslederen at den viktigste forutsetningen for god tidsbruk i skolen er ledelse, og at det er for lite ledelse på alle plan i norsk skole. Samtidig er det avdekket at en rekke kommuner har betydelige utfordringer når det gjelder oppfølging av kvaliteten i skolen, og det pekes på manglende skolefaglig kompetanse som årsak til dette.
    Hva vil Regjeringen gjøre for å sikre norske elevers rett til tilpasset opplæring etter opplæringsloven uavhengig av bosted, og hvordan vil Regjeringen sikre at målsettingene i Kunnskapsløftet kan innfris for de elevene som går i skolen i dag?»

  • Sak nr. 3 [12:15:34]

    Innstilling fra arbeids- og sosialkomiteen om lov om statstilskott til arbeidstakere som tar ut avtalefestet pensjon i privat sektor (AFP-tilskottsloven) (Innst. 129 L (2009–2010), jf. Prop. 17 L (2009–2010) og Ot.prp. nr. 111 (2008–2009))

  • Sak nr. 4 [13:15:20]

    Interpellasjon fra representanten Per Arne Olsen til helse- og omsorgsministeren:
    «Norge ligger langt fremme når det gjelder forskning, utvikling og behandling når det gjelder kreftområdet. Institusjoner som Radiumhospitalet, Oslo Cancer Cluster og Kreftregisteret har høstet betydelig internasjonal anerkjennelse. Undertegnede mener det er svært viktig at dette kompetansemiljøet og merkevaren blir styrket og videreutviklet, til det beste for pasientene og samfunnet. Helsevesenet er, og skal være, under konstant videreutvikling. Det er imidlertid viktig at endringsprosessene fører til en styrking av fagmiljøene, og ikke en forringelse av svært verdifull kompetanse og internasjonalt anerkjente merkevarer.
    Hvordan vil statsråden sikre en god og fornuftig videreutvikling av de kompetansemiljøer som eksisterer knyttet til forskning, utvikling og behandling på kreftområdet, sett i lys av de kontinuerlige endringsprosesser som foregår i det norske helsevesen?»

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 14.12.