Stortinget - Møte fredag den 17. juni 2022

Dato: 17.06.2022
President: Masud Gharahkhani

Søk

Innhold

Formalia

President: Masud Gharahkhani

Presidenten: Representanten Torgeir Knag Fylkesnes vil framsette et representantforslag.

Torgeir Knag Fylkesnes (SV) []: På vegner av representantane Kirsti Bergstø, Sara Bell og meg sjølv vil eg setje fram eit representantforslag om å styrkje konkurransekrafta til norske sjøfolk.

Presidenten: Representanten Seher Aydar vil framsette et representantforslag.

Seher Aydar (R) []: På vegne av representanten Emma Watne og meg selv vil jeg fremme et forslag om å bedre ME-sykes trygderettigheter.

Presidenten: Representanten Grunde Almeland vil framsette to representantforslag.

Grunde Almeland (V) []: På vegne av representanten Ingvild Wetrhus Thorsvik og meg selv vil jeg framsette et representantforslag om å innføre en tredje juridisk kjønnskategori og et styrket og desentralisert behandlingstilbud for personer med kjønnsinkongruens.

På vegne av representantene Guri Melby, Abid Raja, Ingvild Wetrhus Thorsvik og meg selv vil jeg fremme et representantforslag om å styrke Students at Risk-ordningen.

Presidenten: Representanten Trond Helleland vil framsette et representantforslag.

Trond Helleland (H) []: Jeg har gleden av, på vegne av representantene Liv Kari Eskeland, Erlend Larsen, Helge Orten, Svein Harberg, Aleksander Stokkebø, Sandra Bruflot og meg selv, å framsette et forslag om økt kompleksitet i testingen av autonome kjøretøy.

Presidenten: Representanten Kari-Anne Jønnes vil framsette et representantforslag.

Kari-Anne Jønnes (H) []: På vegne av representantene Erna Solberg, Henrik Asheim, Jan Tore Sanner, Margret Hagerup og meg selv vil jeg framsette et forslag om styrking av videregående opplæring for voksne.

Presidenten: Representanten Geir Jørgensen vil framsette et representantforslag.

Geir Jørgensen (R) []: På vegne av representanten Sofie Marhaug og meg selv vil jeg framsette et representantforslag om strengere regulering av cruisenæringen.

Presidenten: Representanten Mari Holm Lønseth vil framsette et representantforslag.

Mari Holm Lønseth (H) []: På vegne av representantene Mudassar Kapur, Aleksander Stokkebø, Anne Kristine Linnestad og meg selv vil jeg fremme et forslag om raskere saksbehandling for arbeidsinnvandrere fra utenfor EØS-området.

Presidenten: Representanten Emma Watne vil framsette to representantforslag.

Emma Watne (R) []: På vegne av representantene Seher Aydar, Geir Jørgensen og meg selv vil jeg framsette et representantforslag om å sikre allmenngjort lønn i utelivsbransjen.

På vegne av representantene Marie Sneve Martinussen, Bjørnar Moxnes, Tobias Drevland Lund og meg selv vil jeg framsette et representantforslag om å oppheve Arbeidstilsynets øvre gebyrgrense.

Presidenten: Representanten Alfred Jens Bjørlo vil framsette et representantforslag.

Jeg tror vi er oppe i 300 representantforslag fram til nå.

Alfred Jens Bjørlo (V) []: På vegner av representantane Guri Melby, Sveinung Rotevatn, Grunde Almeland, André N. Skjelstad og meg sjølv har eg gleda av å feire den føreståande sommaren og 300-talsjubileet ved å setje fram eit representantforslag om eit krafttak for gründerskap, entreprenørskap og innovasjon i usikre tider.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten opplyse om at møtet i dag om nødvendig fortsetter utover kl. 16.