Til Stortinget
Det har i de siste årene vokst fram en bred politisk forståelse
for at satsing på lokal produksjon av mat og drikke basert
på lokale råvarer vil være en viktig og
avgjørende bidragsyter for framtiden for norsk landbruk,
reiselivsnæringen og ikke minst for levende og aktive bygdesamfunn
i hele landet.
Det offentlige virkemiddelapparatet, bl.a. gjennom verdiskapingsprogrammet
for mat administrert gjennom Innovasjon Norge, har også vært
en viktig bidragsyter til en slik satsing.
Det viser seg imidlertid at regelverket knyttet til produksjon,
distribusjon og servering ofte er en hemsko for at produsentene
skal lykkes. Ikke minst gjelder dette for lokale produsenter av
alkoholholdige drikker.
I et oppslag i Bergens Tidende 11. januar 2007 kunne
vi lese om en lokal fruktbonde og siderprodusent i Hardanger som
på den ene side har fått støtte fra Innovasjon
Norge til utvikling av sider-fabrikk, inkludert Internett-sider
som orienterer om bedriften, men som på den annen side
blir pålagt av Sosial- og helsedirektoratet å ikke
orientere om sideren som produseres ved bedriften på de
samme nettsidene, da dette skal være i strid med alkohollovens
bestemmelser om alkoholreklame. Et annet paradoks som beskrives
i oppslaget, er at reiselivsnæringen i området sender
busslaster med turister til siderfabrikken for å ta den
lokale produksjonen nærmere i øyesyn. Produsenten
og fruktbonden forteller om lokale tradisjoner knyttet til produksjonen,
men får ikke lov til å selge eller servere sider
til turistene som bedriften kan ta betalt for, og dermed styrke
lønnsomheten. Skal turistene kunne få konsumere
produktene de har fått historien bak, er de prisgitt at
det finnes et lokalt Vinmonopol-utsalg som har tatt inn produktene
eller at lokale hotell/restauranter med nødvendig
alkoholbevilling serverer produktene.
I en rapport om utvikling av småskala landbruksrelaterte
næringer, knyttet til fylkesplanen 2005-2008 for Sogn og
Fjordane, skriver en arbeidsgruppe blant annet bestående
av nåværende samferdselsminister Liv Signe Navarsete
fra Senterpartiet følgende om problemstillingen 1. juli
2005:
"Norsk matproduksjon har (ufortent?) rykte på seg
for å vere standardisert og med lite mangfald i både
smak og opplevingar. Det vert ofte samanlikna med land som Austerrike,
Italia og Frankrike som også har stort innslag av småskala
landbruk og med eit heilt anna mangfald. Det er stor skilnad mellom oss
og desse landa på klimatiske forhold, storleiken på nærmarknaden,
generelt kostnadsnivå og tradisjon for lokal foredling,
og dette let seg ikkje endre så raskt. Men praktisering
av regelverket, som i følgje EØS-avtalen bør
vere nokolunde likt, bør vi kunne gjere noko med. Det finst
mange døme på at regelverket som til dømes småskala slakteri og meieri blir handsama
annleis i Norge enn i desse landa som vi etterkvart må konkurrere
med. Det er ei positiv utvikling på gang, med god hjelp
frå Mattilsynet, men det er framleis eit godt stykke att
før det er like konkurransevilkår på dette
området.
Dette kjem m.a. til syne når det gjeld norsk alkoholpolitikk.
Det er no opna for servering av heimelaga alkoholhaldige drikker
(øl, vin og cider), men det skal føregå i
strengt kontrollerte former, med høge eingongsavgifter.
Det er knapt nok mogeleg å ha omvising i produksjonslokala,
og det er ikkje lov til å selje direkte til kundane. Alle
som har delteke på sjølv den enklaste rundturen
i dei nemnde europeiske landa har opplevd omvising i bryggeri eller
vinkjellar med historie, smaksprøver og sal. Dette har
dei aller fleste opplevd som positivt, det blir brukt svært
aktivt i marknadsføringa av desse landa, og det er ein
sentral del av reiselivsopplevinga. Tyske vinbønder kan gjennom
direktesal overleva med bratte smålappar som har langt
mindre areal enn ein gjennomsnitt Vestlandsgard. Dermed blir også det
særprega kulturlandskapet i dei tyske vindistrikta oppretthalde
- til glede for både fastbuande og tilreisande. Med dei andre
konkurranseulempene innan klima, kostnadsnivå og tradisjon,
synest det klart at våre bygder kjem til å tape
i denne konkurransen. Lokalt framstilte kultur- og gourmatmat-produkt
som cider, fruktvin og øl bør definerast ut av
norsk alkohollov. Det bør vere mogeleg å lage
reglar som er tilpassa småskala alkoholproduksjon utan
at det i uforsvarleg grad reduserer føremålet
med norsk alkoholpolitikk, noko som vil gjere at dei norske fruktdistrikta
vil få langt betre høvet til økonomisk
utvikling. Som andre europeiske land bør også Noreg
føre ein politikk på dette området som
gjer det mogeleg å driva næringsutvikling basert
på distrikta sine eigne ressursar."
Denne beskrivelsen av problemene og utfordringene er etter forslagsstillernes
syn helt presis. I tillegg er det store utfordringer for lokale
produsenter å få produktene sine omsatt gjennom
de omsetningsledd som alkoholloven i dag åpner for: gjennom
Vinmonopolets utsalgssteder og hotell- og restauranter med skjenkebevilling.
Dessuten kommer, som det beskrives i rapporten fra Sogn og Fjordane,
et avgiftsregime som ikke stimulerer til lokal produksjon med et
begrenset volum.
Forslagsstillerne mener derfor at alkoholloven må endres
slik at lokale produsenter av alkoholholdige drikker får
adgang til å informere om produktene sine på egne
Internett-sider. Forbud mot reklame/profilering på andres
nettsider eller i andre fora vil fortsatt gjelde. Videre må alkoholloven
endres slik at det tillates demonstrasjonssalg og servering ved
besøk i produksjonslokaler eller i tilknytning til disse,
gitt nødvendig skjenkebevilling, begrenset til 1 liter
alkoholholdig drikke pr. person (ved kjøp over disk).
En stor utfordring er åpenbart å sikre produsenters
muligheter til salg og konsumenters mulighet til kjøp,
gitt dagens alkohollovgivning. Da mesteparten av den aktuelle produksjonen
har en alkoholstyrke på over 4,75 volumprosent, kan salg
av denne etter alkoholloven kapittel 3, avsnitt I, bare foretas
av AS Vinmonopolet på grunnlag av kommunal bevilling, og det
må etter forslagsstillernes syn åpnes for en automatisk
rett for prøvesalg gjennom Vinmonopolets distribusjonsledd
for lokale produsenter av drikkevarer med en alkoholstyrke over
4,75 volumprosent.
Dessuten foreslår forslagsstillerne en provenynøytral
omlegging av produksjonsavgiften på alkohol (alkoholavgiften)
etter modell fra en rekke europeiske land hvor de første
4 000 literne som produseres er avgiftsfrie, mens produksjon
utover et slikt volum får en økt avgift. En slik
omlegging vil etter forslagsstillernes syn stimulere til økt
lokal småskala produksjon og dermed økt lokal
verdiskaping, uten at dette på noen måte bryter
med intensjonene i den relativt restriktive norske alkoholpolitikken.
Både Østerrike, Tyskland, Finland, Portugal,
Luxembourg, Belgia, Danmark og Nederland har, etter hva forslagsstillerne
er kjent med, reduserte eller ingen avgifter for produksjon opp
til et visst nivå, for å sikre nyetableringer
i både bryggeribransjen og å stimulere til lokal
produksjon basert på lokale råvarer.
Forslagsstillerne mener at norsk landbruk også skal
ha en viktig plass i framtidens Norge. Skal vi lykkes med det, krever
det både en modernisering av norsk landbruk og en oppmyking
av regelverket knyttet til landbruket på flere ulike områder.
Bonden er i bunn og grunn en selvstendig næringsdrivende med
et spesielt forvalteransvar. Derfor er det viktig at gründermentaliteten
får en større plass innenfor landbruket. Ressursgrunnlaget
på bygdene må i større grad utnyttes
til næringsutvikling og det må bli mer mangfold
i landbruket. Dette forslaget er et skritt i en slik retning.
På denne bakgrunn fremmes følgende
forslag:
-
1. Stortinget ber Regjeringen snarest og senest i forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett for 2007 fremme nødvendige endringer i alkoholloven som tillater lokale produsenter av alkoholholdige drikker å informere om produktene sine på egne Internett-sider, slik Vinmonopolet i dag har adgang til.
-
2. Stortinget ber Regjeringen snarest og senest i forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett for 2007 fremme nødvendige endringer i alkoholloven som tillater demonstrasjonssalg og servering ved besøk i produksjonslokaler eller i tilknytning til disse gi nødvendig skjenkebevilling, begrenset til 1 liter alkoholholdig drikke pr. person ved salg over disk.
-
3. Stortinget ber Regjeringen snarest og senest i forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett for 2007 fremme forslag som innebærer at lokalt produserte alkoholholdige drikkevarer med et alkoholinnhold over 4,75 volumprosent får en automatisk rett til prøvesalg gjennom Vinmonopolets distribusjonsledd.
-
4. Stortinget ber Regjeringen snarest og senest i forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett for 2007 fremme endringer i avgiftssystemet gjennom en provenynøytral omlegging av produksjonsavgiften på alkohol (alkoholavgiften) som medfører at de første 4 000 literne som produseres årlig, er avgiftsfrie, mens produksjon utover et slikt volum får høyere avgifter enn i dag.
31. januar 2007