Klimadebatten

Forslagsstillerne viser til at Fremskrittspartiet fortsatt er det eneste partiet som våger å utfordre de etablerte "sannheter" i klimadebatten, både innenfor vitenskapen og politiske tilnærminger. Forslagsstillerne vil understreke at det er stor forskjell på å stille kritiske spørsmål og angivelig avvise hele problemstillingen. Det er viktig å ta utfordringene/advarslene fra FNs klimapanel på alvor, samtidig som man holder hodet kaldt og beholder en kritisk tilnærming. Spesielt innen slike samfunnsovergripende problemstillinger er det viktig for å sikre at robuste, langsiktige beslutninger tas og at fellesskapets begrensede ressurser forvaltes på en måte som sikrer optimale, langsiktige resultater.

Forslagsstillerne mener det er fornuftig å lytte til ulike syn i klimadebatten, også når det kommer fra et mindretall eller utenfor IPCC (The Intergovernmental Panel on Climate Change). Innen forskningsmiljøer i inn- og utland fremmes hypoteser og påstander som utfordrer vitenskapen til å søke videre etter en forståelse om mekanismene som styrer klodens klima.

Forslagsstillerne har blant annet merket seg at forskere som er kritisk til IPCCs konklusjoner, peker på den store usikkerhet som er knyttet til skyer, vanndamp og solens påvirkning på temperaturutviklingen, samt CO2’s rolle i de store temperaturmessige og klimamessige variasjonene som har funnet sted gjennom millioner av år. Forslagsstillerne har merket seg at også IPCCs Summary for Policymakers påpeker at "Level of Scientific Understanding" hva gjelder nevnte faktorer kategoriseres som "Low". Forslagsstillerne har også merket seg at flere forskningsmiljøer mener CO2 har en levetid i atmosfæren på 5-10 år, mens FNs klimapanel antyder en levetid på 100-200 år i atmosfæren.

Forslagsstillerne mener ikke kritikere av FNs klimapanel automatisk har rett i sine hypoteser, like lite som FNs klimapanel automatisk har retten på sin side. Forslagsstillerne ønsker med dette å henlede oppmerksomheten på viktigheten av forsterket forskning omkring klodens klima, og at den bør ha en bred forankring i ulike internasjonale forskningsmiljøer, som utfordrer hverandre og bringer vitenskapen videre på et robust grunnlag.