Kåre Fostervold (FrP): På bakgrunn av den siste tids hendelser, SSBs statistikk og de signalene som kommer fra innbyggerne i Grenland, så kan det være grunn til å understreke at man har de samme utfordringene som det langt større byer sliter med.
Hva vil statsråden gjøre for å sikre at Telemark politikammer kan klare å få fylle ubesatte stillinger, og hva vil statsråden gjøre for å styrke uteaktiviteten til politiet i Grenland?
Begrunnelse
Ifølge nylig fremlagte tall fra SSB angående voldstilfeller i norske byer, fremgår det at man i Telemark har relativt mange byer med større sannsynlighet for å bli utsatt for vold enn landet for øvrig. I statistikken viser det seg blant annet at blant de 50 byene med høyest risiko for å bli utsatt for vold, er 10 pst. av disse lokalisert i Telemark.
Dette underbygges av levekårsundersøkelser, der det har kommet frem at ungdom i Skien i større grad frykter å bli utsatt for vold enn det ungdom i for eksempel Oslo gjør.
Kommunene tar problemene på alvor, og styrker arbeidet med oppsøkende virksomhet for å forebygge blant annet uønsket gjengaktivitet.
Allikevel er det klart for de fleste at fraværet av patruljerende/oppsøkende politi i visse miljøer eller steder, skaper ytterligere utfordringer for samfunnene.
Telemark politikammer har 10-15 ubesatte stillinger, noe som delvis kompenseres med bruk av ekstravakter og overtid.
Grenland sett under ett har en befolkning på over 100 000 innbyggere, og sliter med en del av de samme problemene som andre storbyer gjør. Det kan derfor være nødvendig med et økt fokus på en uheldig utvikling som regionen ser ut til å være inne i.