Hans Frode Kielland Asmyhr (FrP): Jeg viser til mitt tidligere spørsmål om hva statsråden tenker å gjøre for å gjøre kjøttbransjen mer konkurransedyktig.
Hvordan tenker statsråden å følge opp den typen fyrtårnsprosjekter som er beskrevet nedenfor, som foruten rene kommersielle interesser også inneholder næringspolitikk og innovasjonspolitikk av stor samfunnsmessig og nasjonal betydning?
Begrunnelse
Det foreligger konkrete prosjekter som kan bidra til å gi kjøttbransjen en betydelig bedre konkurransekraft i årene som kommer, tatt i betrakting at denne industrien vil få betydelig mer konkurranse fra utlandet med en ny WTO-avtale. Dette går bl.a. på å bedre logistikk og arbeidsmetoder.
Med nye løsninger til hvordan hele logistikken og arbeidsmetodene kan endres for å øke konkurransekraften menes følgende:
1. Nytt vareflytsystem.
2. Ny praksis for produksjon, salg og verdiskaping.
3. Nytt sporbarhetssystem, med forbrukervarsling hvis fare for liv og helse.
Dette innebærer følgende gevinster for næringen og for samfunnet:
1. Reelle muligheter for å skape store og varige konkurransefortrinn for norskproduserte kjøttvarer.
2. Reelle muligheter for å jevne ut de store forskjellene i lønns- og kostnadsnivå mellom Norge og EU.
3. Reelle muligheter for å gjøre norsk landbruk og norsk kjøttindustri mer konkurransedyktige i en tid med mer konkurranse fra utlandet.