Gjermund Hagesæter (FrP): Ifølge Forbrukerrådet er det mellom 6500 og 7000 husstander i Norge som ikke kan få bredbåndstilknytning på grunn av dårlig lokal dekning. Med tanke på at 82 prosent av befolkningen bruker Internett for å få tilgjengelighet til ulike offentlige og private tjenester, synes det som om det har oppstått et digitalt skille mellom folk på grunn av utilstrekkelig tilgang til bredbånd.
Synes statsråden at et slikt skille er akseptabelt?
Begrunnelse
Spørreren viser til oppslag i Bergens Tidende lørdag 5. november 2011 og som omhandler en familie som bor i Tysnes kommune og som ikke får bredbåndstilkobling med mindre de legger ut 100 000 kroner for dette. Andre innbyggere i kommunen må til sammenligning ut med 5000 kroner for å få bredbånd
I oppslaget fremkommer det informasjon om at 6500 og 7000 husstander ikke kan få bredbåndstilknytning på grunn av vanskelige forhold lokalt. I dag har 80 prosent av norske husstander bredbåndstilknytning og 82 prosent av befolkningen bruker internett daglig.
En representant for Forbrukerrådet beskriver Internett-tilgang og bredbånd som et nødvendighetsgode på lik linje med strøm og vann, og mener det er urimelig at teleselskapene forsøker å bestemme hvor folk skal bo med tanke på bredbåndstilknytning.