Støttemeny
Hovedmeny
Søk
Lokalmeny
Hovedinnhold
Bunntekst
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller – for å forminske.
Skriv ut siden Skriv ut    Meld feil Meld feil      

Skriftlig spørsmål fra Per Sandberg (FrP) til justis- og beredskapsministeren

Dokument nr. 15:1688 (2011-2012)

Innlevert: 26.06.2012

Sendt: 27.06.2012

Besvart: 17.07.2012 av justis- og beredskapsminister Grete Faremo

Per Sandberg (FrP)

Spørsmål

Per Sandberg (FrP): Var noen av utlendingene som ble sluppet løs fra Trandum i forbindelse med politiets streik tidligere i vår dømt for kriminelle handlinger og i så tilfelle hvilken kriminalitet?

Begrunnelse

I forbindelse med streiken som blant annet Unio satte i verk tidligere i år kom det frem at utlendinger som var plassert på Trandum mottak ble sluppet fri. I ettertid har det kommet frem at mange av disse har forsvunnet og at politiet og utlendingsmyndighetene ikke vet hvor de er. Dersom det her er snakk om kriminelle utlendinger er det svært bekymringsfullt at man ikke har kontroll på disse personene.
Jeg ønsker statsrådens svar på hvor mange av de løsslupne utlendingene som har begått kriminalitet i Norge og hvilke forbrytelseskategorier hver enkelt av dem er dømt for.

Grete Faremo (A)

Svar

Grete Faremo: Jeg har kontaktet Politidirektoratet som opplyser i brev av 06.07.12 at ti personer som ble løslatt fra Trandum utlendingsinternat på grunn av streiken var ilagt en straffereaksjon. Av disse var fire ilagt en reaksjon for narkotikaforbrytelser (straffeloven § 162), to for falsk forklaring (straffeloven § 166), to for naskeri (straffeloven § 391 a), en for dokumentfalsk (straffeloven § 182) og en for forstyrrelse av offentlig ro og orden (straffeloven § 350).

Jeg vil for øvrig gjøre oppmerksom på at Politidirektoratet i brev av 05.06.12 opplyste at ni løslatte fra Trandum utlendingsinternat var ilagt en straffereaksjon, noe jeg la til grunn i mitt svar til representant Morten Ørsal Pedersen om streikens konsekvenser for driften av Trandum utlendingsinternat (spørsmål 1476 og 1588). Det korrekte antallet er altså ti.

Stortinget
0026 Oslo
Sentralbord 23 31 30 50

Stortingets
informasjonstjeneste
Telefon 23 31 33 33

 

Ansvarlig redaktør: Eli Pauline Fiskvik
Nettredaktør: Lars Henie Barstad
Om stortinget.no  Åpne data på Stortinget