Kari Henriksen (A): Ved Agder konfliktråd har søkningen til oppfølging av unge dømte vært større enn man forutså, da ordningen ble etablert. Oppfølgingen er mer krevende og tar lenger tid enn først antatt. Mange trenger tett, sammen-satt og langvarig oppfølging. Konfliktrådet i Agder får flere henvendelser enn det er kapasitet til å håndtere.
Hva er trenden i andre deler av landet og hvilke tiltak vil ministeren sette i verk for at disse ungdommene skal få nødvendig oppfølgning for å komme bort fra kriminalitet?
Begrunnelse
Agder konfliktråd hadde i oktober 17 unge i oppfølging, med dommer fra 8 måneder til 2 år. Det arbeides nært sammen med nettverk og viktige samarbeidspartnere for å hjelpe ungdommen ut av kriminalitet. Dette innebærer ofte samarbeid med spesialisthelsetjeneste, politi, skole, Nav og den unges familiære og sosiale nettverk. Ved Agder konfliktråd er det pr nå en stiling til denne oppfølgingen. Det er for lite, og medfører at enkelte unge ikke kommer inn i ordningen og at arbeidet tar lenger tid. Ordførerne i Knutepunktet Sør har på eget initiativ sendt brev til Justis- og beredskapsdepartementet med anmodning om et møte ang de særlige utfordringene Konfliktrådet på Agder har. Og dette er kanskje en problemstilling som er gjeldene for flere Konfliktråd også.