Kjersti Toppe (Sp): Vil statsråden- og i så fall på hvilken måte, ta initiativ til at andelen med økologisk frukt og grønnsaker settes til 20 % i abonnementsordningen for frukt og grønt i grunnskolen?
Begrunnelse
Stortinget har vedtatt mål om at 15 % av all matproduksjon og matforbruk skal være økologisk i 2020 (Meld. St. 9 (2011-2012)). Dette er et viktig bidrag i kampen mot klimakrisen og det er viktig for å tilby et produktmangfold til norske forbrukere. En økning til 20 % innslag av økologiske matvarer i skolefruktordningen vil være et viktig bidrag. Økologisk frukt er en naturlig del av et sunt kosthold og i skolefruktordningen kan også eplene som er for små for annet salg benyttes. Et fast høyt innslag av økologisk frukt vil være et viktig signal og bidra i det holdningsskapende arbeidet for å fremme en sunn og miljøvennlig livsstil blant barn og unge.
For at dette skal bli en realitet, må det settes krav om en slik prosentdel økologisk frukt og grønt ved anbud.