Svein Roald Hansen (A): Når vil regjeringen komme tilbake til Stortinget med den vurdering statsminister Solberg varslet 9. april 2014 og med de endringsforslag det måtte være behov for i lys av den tyske forvaltningsdomstolens kjennelse, og sikre at dette området ikke skal være et lovtomt som, slik statsministeren advarte mot?
Begrunnelse
Etter at den tyske forfatningsdomstolen erklærte at EUs datalagringsdirektiv ikke var forenlig med den tyske forfatningen, sa statsminister Erna Solberg i spørretimen 9. april 2014 følgende på spørsmål om hva regjeringen ville gjøre når EU-direktivet ikke skulle implementeres i EØS-avtalen:
"Vi har altså tenkt å gå grundig igjennom dommen for å se om det er behov for å gjøre endringer i regelverket for datalagring, som vi vedtok her i april 2011. Det er viktig at vi har lovreguleringer på området lagring/ikke-lagring. Det er viktig med tanke på politiets behov. Det mener jeg er det var en anerkjennelse av i denne sal, da vi behandlet det. Jeg minner om at det opposisjonen mente den gang, var at vi trengte et nasjonalt lovverk på dette området - ikke at det skulle være et lovtomt rom. Det er altså behov for å se på hvordan vi både sikrer tilgangen til de data politiet trenger, og hvordan vi skal ta personvernhensynene i årene framover, og det skal vi jobbe videre med."
Og videre:
"Vi vil selvfølgelig vurdere hva vi eventuelt må gjøre av endringer - om vi skal gjøre endringer - og komme tilbake igjen og diskutere det både med forlikspartnerne, med Arbeiderpartiet og med Stortinget som sådant, basert på den avtalen som ligger. Men nå må vi få tid til å gå igjennom hva dette betyr, når det faktisk er tatt høyde for flere forhold i det regelverk Stortinget har vedtatt, men ikke alle områdene".
Så langt har ikke regjeringen kommet tilbake til Stortinget med denne vurderingen eller med forslag til eventuelle endringer i det som ble vedtatt i forbindelse med at Norge skulle implementere direktivet i EØS-avtalen og norsk lov Dette skjedde heller ikke Prop. 68 L (2015-2016).