Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.
Om å eliminere en utvikling der _salgssteder som belaster lav merverdiavgift for mat, tilrettelegger for konsum på serveringsstedspremisser_, og hvor avgiftsforskjellen derved skaper konkurransevridning
Datert: 21.03.2006 Besvart: 29.03.2006 av finansminister Kristin Halvorsen
Svein Flåtten (H): Merverdiavgiften er 25 pst. for mat konsumert på serveringssted, f.eks. i restauranter, og 13 pst. for mat som ikke kan konsumeres på salgsstedet, f.eks. på bensinstasjoner. Stadig flere tar nå opp problemet med at mange salgssteder som kun belaster den lave merverdiavgiften, også tilrettelegger for konsum på serveringsstedspremisser. Forskjellen i avgift for i utgangspunktet like serverings-/salgssteder skaper dermed en konkurransevridning. Hva vil statsråden gjøre for å eliminere denne utviklingen?