Spørretimespørsmål fra Svein Flåtten (H) til finansministeren

Om å eliminere en utvikling der _salgssteder som belaster lav merverdiavgift for mat, tilrettelegger for konsum på serveringsstedspremisser_, og hvor avgiftsforskjellen derved skaper konkurransevridning

Datert: 21.03.2006
Besvart: 29.03.2006 av finansminister Kristin Halvorsen

Svein Flåtten (H)

Spørsmål

Svein Flåtten (H): Merverdiavgiften er 25 pst. for mat konsumert på serveringssted, f.eks. i restauranter, og 13 pst. for mat som ikke kan konsumeres på salgsstedet, f.eks. på bensinstasjoner. Stadig flere tar nå opp problemet med at mange salgssteder som kun belaster den lave merverdiavgiften, også tilrettelegger for konsum på serveringsstedspremisser. Forskjellen i avgift for i utgangspunktet like serverings-/salgssteder skaper dermed en konkurransevridning.
Hva vil statsråden gjøre for å eliminere denne utviklingen?


Les hele debatten