Muntlig spørsmål fra Jan Tore Sanner (H) til nærings- og handelsministeren

Om at mange bedrifter har begynt å si opp ansatte, og at Regjeringen svarer med høyere skatt, noe som innebærer at man må tappe egenkapitalen i små og store bedrifter

Datert: 12.11.2008
Besvart: 12.11.2008 av nærings- og handelsminister Sylvia Brustad

Jan Tore Sanner (H)

Spørsmål

Jan Tore Sanner (H): Den selvtilfredse holdningen som Regjeringen nå møter nedgangstidene med, står i sterk kontrast til den uro og utrygghet som nå sprer seg i mange lokalsamfunn.

VG kunne mandag vise en oversikt over 178 små og store bedrifter, fra Finnmark i nord til Kristiansand i sør, som har startet nedbemanningen, og som har begynt å si opp ansatte.

Regjeringens svar til bedrifter som slåss for å redde arbeidsplasser, er høyere skatt, høyere skatt som ikke først og fremst rammer de rike, men som innebærer at man må tappe egenkapitalen i små og store bedrifter, egenkapital som skulle vært brukt til å investere i nye arbeidsplasser. Dette kommer på toppen av at Regjeringen i løpet av de tre siste årene har økt skattene for næringslivet med over 10 milliarder kr, og at næringslivets konkurranseevne er blitt svekket hvert eneste år under rød-grønt styre. Dette rammer bedrifter i Distrikts-Norge.

I Firda i forrige uke kunne vi lese om hotelleier Sigurd Kvikne i Balestrand. Hans familie har der drevet familiehotell siden 1877. Han kunne fortelle at Regjeringens formuesskatt og arveavgift er en trussel mot familiebedriftene i Distrikts-Norge.

I Bergens Tidende kunne vi forrige uke lese om Måløy-patrioten Gunnar Carlson, som på grunn av Regjeringens politikk nå legger bort planene om å investere i et nytt designsenter som ville skapt nye arbeidsplasser.

Når skal statsråden innse at økte skatter ikke er medisinen for å redde bedrifter som slåss for å redde arbeidsplassene sine?


Les hele debatten