Muntlig spørsmål fra Siv Jensen (FrP) til statsministeren

Om hvorvidt statsministeren er komfortabel med det landets justisminister har foretatt seg den senere tid, med henvisning til fjerning av blasfemiparagrafen, bruk av hijab i politiet mv.

Datert: 18.02.2009
Besvart: 18.02.2009 av statsminister Jens Stoltenberg

Siv Jensen (FrP)

Spørsmål

Siv Jensen (FrP): Landets justisminister har nå gjennom lengre tid demonstrert at han ikke helt vet hva han vil med norsk justispolitikk.

Han har også demonstrert at han ikke helt vet hva han vil med utviklingen i det norske politiet, og det går ut over tryggheten til folk flest i hverdagen.

Nå har vi gjennom lengre tid hatt mange rare saker. Først demonstrerte justisministeren at han var litt mot og litt for ytringsfrihet. Deretter var han litt for og litt mot bruk av hijab i politiet. Og så er det store spørsmålet nå om han er litt for eller litt mot å forlenge åremålsstillingen til politidirektøren.

Men dette er tre saker som kommer på toppen av andre vanskelige saker. Justisministeren har vel nå rekord i å legge seg ut med et samlet politikorps i dette landet, og Stoltenbergs regjering må være den første sosialistiske regjering som har fratatt politiet forhandlingsretten knyttet til hviletidsbestemmelsene. Jeg skulle likt å se om Stoltenberg og hans regjering ville tort å gjøre noe tilsvarende i forhold til sine venner i LO.

Men mitt spørsmål til statsministeren med tanke på alle disse sakene, er om han er komfortabel med det landets justisminister har foretatt seg den senere tid, eller om han mener at statsråden nå begynner å bli en belastning for Regjeringen, og kanskje enda viktigere: en belastning for tryggheten til folk flest i det norske samfunn.


Les hele debatten