Muntlig spørsmål fra Solveig Horne (FrP) til kulturministeren

Om å legge til rette for at vi får flere ishaller i Norge

Datert: 04.05.2011
Besvart: 04.05.2011 av kulturminister Anniken Huitfeldt

Solveig Horne (FrP)

Spørsmål

Solveig Horne (FrP): Da vil jeg gjerne få skifte tema totalt, men til et tema som er veldig viktig for den oppvoksende generasjonen.

Som alle vet er Norge et lite land, men vi er en stor idrettsnasjon. Vi har blitt bortskjemte med store stjerner som Petter Northug, Marit Bjørgen, håndballjentene, John Carew, Aksel Lund Svindal, Magnus Carlsen – for å nevne noen, men det er veldig mange andre.

Men det er ikke resultater som kommer av seg selv. Det er heller ingen garanti at dette vil vedvare dersom vi ikke nå tar vare på og legge til rette for breddeidretten. Talentene der ute må gis muligheten til å blomstre også i framtiden. Det lille landet Norge har mye å takke idrettsheltene og -heltinnene våre for. Den reklameverdien og profilering dette gir oss, er utrolig viktig både for vår egen selvfølelse og patriotisme, men også for internasjonal turisme og anseelse.

Det er en liten rus over Norge i dag – en hockeyrus. Norge har spilt i VM i ishockey, og mot alle odds – lille Davids kamp mot Goliat – klarte hockeyguttene å slå storebror og mange ganger verdensmester Sverige. Det er en idrettsprestasjon som rystet hele idrettsverdenen – og vi klarte i tillegg nesten å slå USA. Hockey er én av verdens største vinteridretter, og verdens sjette største idrettsgren. Det sier noe om de prestasjonene som landslaget har oppnådd de seneste årene.

Så liker vi godt å sammenligne oss med Sverige. I dag har vi 41 ishaller og 3 kunstisbaner i Norge. Hvis vi sammenligner oss med Sverige, er de tallene dystre, for det sies at bare i Stockholm er det flere ishaller enn Norge har til sammen.

Så mitt spørsmål går til kulturministeren: Er statsråden enig med Fremskrittspartiet i at vi har for få ishaller i Norge, og vil statsråden i den idrettsmeldingen som forhåpentligvis snart kommer, legge til rette for og sikre at vi få flere ishaller?


Les hele debatten