Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Bevilgninger på statsbudsjettet for 1999

Budsjett-innst. S. nr. 12 (1998-99), Jf. St. prp. nr. 1 (1998-99) og St. prp. nr. 1. Tillegg nr. 10 (1998-99)

Vedtak 133

Det etableres grunnkurs i media/kommunikasjon og grunnkurs i merkantile fag.

Vedtak 134

Stortinget ber Regjeringen vurdere kvalitetssikringen av norsk lærebokproduksjon med sikte på en vesentlig forenkling, eventuelt avvikling av dagens godkjenningsordning for lærebøker.

Vedtak 135

Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om en lovhjemmel om forsøksvirksomhet i lov om universiteter og høgskoler.

Vedtak 136

Stortinget ber Regjeringen legge fram en sak om byggebehov i universitets- og høgskolesektoren. Saken bør legges fram våren 1999.

Vedtak 137

Stortinget ber Regjeringen legge fram for Stortinget en samlet vurdering av Kirkens økonomiske situasjon etter innføring av ny kirkelig lovgivning.

Henstilling (oversendt regjeringen uten votering)

Det henstilles til Regjeringen om å komme tilbake i forskningsmeldingen med forslag om nærmere samarbeid og samordning mellom de regionale forskningsstiftelsene og høgskoler.

Henstilling (oversendt regjeringen uten votering)

Det henstilles til Regjeringen om å fremme forslag om å endre Husbankens regler for utlån til bygging av student- og elevboliger, slik at prosjekter i områder med press på arealene og høye tomtepriser ikke blir skrinlagt på grunn av Husbankens låneregler.

Henstilling (oversendt regjeringen uten votering)

Det henstilles til Regjeringen å utrede tiltak med tanke på en synliggjøring av driftsutgifter og basisbevilgninger ved de instituttene som finansieres av departementet. Videre anmodes det om en klargjøring av kvalitetssikringssystemer for de samme institutter.