Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Norsk Klimapolitikk

St.meld. nr. 54 (2000-2001), Innst. S. nr. 240 (2001-2002)

Vedtak 421

Stortinget ber Regjeringen utvikle detaljene i det tidlige kvotesystem i nær dialog med industrien for å sikre den foreslåtte reduksjon i klimagassutslipp fra bedriftene, samtidig som systemet er fleksibelt nok for å sikre konkurranseevnen til prosessindustrien.

Vedtak 422

Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med Gassmeldingen om å vurdere tiltak for sterkere grad av elektrifisering av sokkelen.

Vedtak 423

St.meld. nr. 54 (2000-2001) Norsk klimapolitikk og St.meld. nr. 15 (2001-2002) Tilleggsmelding til Norsk klimapolitikk - vedlegges protokollen.

Henstilling (oversendt regjeringen uten votering)

Det henstilles til Regjeringen å innføre et forbud mot deponering av nedbrytbart avfall for å redusere utslippene av metan.

Henstilling (oversendt regjeringen uten votering)

Det henstilles til Regjeringen å sørge for at bevilgningene til Enova gradvis økes gjennom økt påslag i
nettariffen. Påslaget i nettariffen må dobles i 2003 til 0,6 øre/kWh og øke til 2 øre fram til 2005.

Henstilling (oversendt regjeringen uten votering)

Det henstilles til Regjeringen å utvirke at: I tråd med målet om utfasing og substitusjon av HFK og PFK settes 1. januar 2006 som siste dag disse gassene kan tillates importert, brukt og solgt i nye anlegg. Utfasingen kan administreres av de eksisterende organene. Tilsvarende utfasingsmål settes også for bruk av SF6, som tillegg til avtalen om innsamling.

Henstilling (oversendt regjeringen uten votering)

Det henstilles til Regjeringen å starte arbeidet med å gjennomgå eksisterende lover og forskrifter med tanke på tilpasning i forhold til de nasjonale klimapolitiske målsetningene.