Gruppeomvisning for publikum

Stortingets visjon om et levende folkestyre er en visjon om et samfunn der folket er aktive deltakere i demokratiske prosesser. Derfor ønsker vi at alle skal ha mulighet til å besøke Stortinget. 

Hvem kan bestille omvisning?

Grupper mellom 10 og 30 personer er velkommen til å bestille omvisninger i Stortinget. Dette gjelder eksempelvis lag, foreninger, bedrifter, organisasjoner, høyskoler, universiteter, partier, departement/direktorat, institusjoner og familie- og vennegrupper. Dersom den som bestiller besøket selv ikke skal delta,  må det oppgis en kontaktperson for gruppen som skal være med på omvisningen.

Er du lærer og vil besøke Stortinget med klassen din, må du bestille besøk på våre nettsider for skoler.

Se også: Digital omvisning

Historisk sal i stortingsbygningen
I Historisk sal er det flere utstillinger, samt at det ligger en kopi av Grunnloven i rommet.

Praktisk informasjon om omvisningene

Omvisningen må forhåndsbestilles. Tilbudet er gratis.

  • varighet cirka 1,5 timer
  • kun én gruppe per tidspunkt
  • det er kun mulig å bestille til de tidene som er ledige
  • navneliste må sendes inn i forkant. Denne slettes senest to uker etter besøket.
  • minimum 10 og maksimum 30 deltagere. 

Tema og innhold i besøket

Under et besøk på Stortinget får dere blant annet lære om Stortingets rolle og forholdet til regjeringen. Vi snakker gjerne om Stortingets rolle og oppgaver, Stortinget i historisk kontekst, Kongens rolle, Grunnloven og kunst og arkitektur.

Et besøk i stortingssalen er høydepunktet i alle omvisninger. Hvis det er møte i stortingssalen får dere sitte på publikumsgalleriet og se på møtet. Hvis det ikke er stortingsmøte, går gruppen inn i selve salen.

Stortinget er et levende hus. Derfor kan det foregå aktiviteter som gjør at ikke alle rom er tilgjengelige for besøk underveis i omvisningen. Normalt inngår disse rommene i en omvisning:

  • trappehallen med kongeportrettene
  • historisk sal med Grunnloven
  • vandrehallen
  • lagtingssalen
  • Eidsvollsgalleriet

Tips! Se stortingsmøtet fra publikumsgalleriet

Det er normalt stortingsmøter tirsdager, onsdager og torsdager, med unntak av noen uker i året. Stortingsmøtene er åpne for publikum og krever ingen forhåndspåmelding. Les mer om publikumsgalleriet!

Bestilling

Alle bestillinger må gjøres på nett. Trykk på et ledig tidspunkt for å komme til bestillingsskjemaet. Du skal motta en bekreftelse når du har sendt inn skjemaet. Hvis så ikke skjer, må du ta kontakt med oss. Dersom det ikke er ledig tid på ønsket dato, har vi dessverre ikke mulighet til å legge til ekstra tider. 

Høsten 2023

Tidene for omvisninger høsten 2023 blir publisert i begynnelsen av juni 2023. Mer informasjon kommer. Følg med på denne nettsiden for å holde deg oppdatert på informasjon knyttet til dette.