Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Replikk til VGs oppslag 4. juli

Her kan du lese Ida Børresens replikk  fra 10. juli til VGs oppslag den 4. juli om at stortingstopper er skulkere.

VG opplyste på forsiden sine lesere 4. juli om at stortingstopper dropper møter i sine komiteer på Stortinget, og er skulkere.  Det er et oppslag som underbygger villfarelsen om at en stortingsrepresentants eneste oppgave er å trykke på stemmeknappen i salen eller la sin stemme høre i en komite. Gjør han eller hun ikke det, så gjør han eller hun pr. definisjon ikke jobben sin. Slik er det naturligvis ikke.
 
Som stortingsdirektør ble jeg intervjuet av VGs journalist om saken, men i det endelige oppslaget ble flere av mine kommentarer utelatt. Jeg vil derfor understreke følgende: For å kunne stemme over en sak eller komme frem til et forslag i en komité kreves det både et stort forarbeid, en politikk og en strategi internt i partiet eller mellom partier. Det er naturlig å anta at de tre stortingsrepresentantene som fremstilles som skulkere i VGs artikkel faktisk nedlegger ganske mye ressurser i nettopp dette forarbeidet, i tillegg til de oppgaver de ellers pålegges av sine respektive partier som ledende partimedlemmer. Og det er naturlig å anta at det er en svært fornuftig bruk av deres tid.
 
VGs fremstilling av politikere som «skulkere» ville naturligvis bli mye mindre interessant hvis disse forhold ble belyst i oppslaget. Slik journalistikk bidrar til politikerforakt og yter på ingen måte rettferdighet til det viktige, omfattende og til tider  krevende arbeid stortingspolitikerne utfører.

Ida Børresen
Stortingets direktør

Sist oppdatert: 12.07.2012 11:33
: