Tanzanias president Samia Suluhu Hassan besøker Stortinget tirsdag 13. februar.

Tanzanias president Samia Suluhu Hassan besøker Stortinget tirsdag 13. februar.

Tanzanias president til Stortinget

Stortingets første visepresident, Svein Harberg, vil ta imot den tanzanianske presidenten Samia Suluhu Hassan på Løvebakken tirsdag 13. februar.

− Jeg ser frem til å ta imot Tanzanias president Samia Suluhu Hassan på Stortinget. Tanzania er en av Norges viktigste partnere i Afrika. Våre land har en lang historie med utviklingssamarbeid. Tanzania har hatt en imponerende fremgang og tilbyr i dag attraktive investeringsmuligheter for norsk næringsliv, blant annet i energisektoren. Det er viktig med god dialog med land vi har et viktig samarbeid med, sier Svein Harberg.

Samia Suluhu Hassan er den første kvinnelige presidenten i Tanzania. Høflighetsvisitten på Stortinget er en del av presidentens program under statsbesøket til Norge. Under statsbesøk legges det som regel inn et møte på Stortinget.

Praktisk informasjon

Journalister og fotografer som ikke er medlemmer av Stortingets presselosje, og som ønsker å overvære besøket, bes vennligst akkreditere seg til presse@stortinget.no innen mandag 12. februar klokken 12. Oppmøte senest tirsdag 13. februar klokken 12:15 på Løvebakken.

Fotomuligheter

  • 12:45: Ankomst Løvebakken
  • 12:50: Oppstart av møtet på stortingspresidentens kontor (pool ved stort oppmøte)
  • 13:10: Signering av gjestebok og foto foran flaggene i Eidsvollsgalleriet 

Sist oppdatert: 08.02.2024 12:22