Innstilling frå næringskomiteen om lov om oppheving av lov 29. november 1991 nr. 78 om Statens Bankinvesteringsfond

Dette dokument

Til Odelstinget

Samandrag

Statens Bankinvesteringsfond er avvikla og alle eigedelane er overført til staten. Aksjane i DnB NOR ASA blir no forvalta av Nærings- og handelsdepartementet. Departementet legg fram forslag om å oppheve lov 29. november 1991 nr. 78 om Statens Bankinvesteringsfond, då det ikkje lenger eksisterer rettssubjekt som er regulert av lova.

Forslaget om å oppheve lov om Statens Bankinvesteringsfond har ikkje vore på allmenn høyring.

Lovforslaget har i seg sjølv ingen økonomiske eller administrative konsekvensar.

Merknader frå komiteen

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Gunvor Eldegard, Sigrun Eng, Steinar Gullvåg, Sigvald Oppebøen Hansen og Arne L. Haugen, fra Fremskrittspartiet, Hans Frode Kielland Asmyhr, Kåre Fostervold og Øyvind Korsberg, fra Høyre, Torbjørn Hansen og Petter Løvik, fra Sosialistisk Venstreparti, Ingvild Vaggen Malvik, fra Kristelig Folkeparti, Ingebrigt S. Sørfonn, fra Senterpartiet, lederen Lars Peder Brekk, og fra Venstre, Gunn Berit Gjerde, har merket seg at forslaget om å oppheve lov om Statens Bankinvesteringsfond ikke har vært på offentlig høring. Komiteen mener imidlertid at offentlighetsbehovet ble tilstrekkelig ivaretatt da Stortinget vedtok å avvikle Statens Bankinvesteringsfond i møte den 15. desember 2003.

Komiteen slutter seg til departementets vurdering om at det ikke vil bli aktuelt å etablere et nytt bankinvesteringsfond i framtida og at det derfor ikke er behov for loven.

Komiteen slutter seg for øvrig også til departementets vurdering om at reglene i loven ikke er nødvendig for andre formål og at det derfor ikke er nødvendig å videreføre disse i annen lovgivning.

Tilråding frå komiteen

Komiteen har for øvrig ingen merknader, viser til proposisjonen og rår Odelstinget til å gjøre følgende

vedtak til lov

om oppheving av lov 29. november 1991 nr. 78 om Statens Bankinvesteringsfond

I

Lov 29. november 1991 nr. 78 om Statens Bankinvesteringsfond blir oppheva.

II

Lova tek til å gjelde straks.

Oslo, i næringskomiteen, den 28. februar 2006

Lars Peder Brekk Arne L. Haugen
leiar ordførar