Europautvalget - EØS-utvalget tirsdag 22. april 1997 kl. 15.15

Dato: 22.04.1997

Formalia

Formalia

Møtet vart leidd av EØS-utvalets leiar, Haakon Blankenborg.

Til stades var: Haakon Blankenborg, Marit Arnstad, Kjell Magne Bondevik, Kaci Kullmann Five, Kirsti Kolle Grøndahl, Tom Thoresen, Einar Steensnæs, Roger Gudmundseth og Vidar Bjørnstad (for Hallvard Bakke).

Av Regjeringas medlemer var til stades: Utenriksminister Bjørn Tore Godal og statsråd Gudmund Hernes.

Følgjande embetsmenn vart gitt tilgang til møtet: Ekspedisjonssjef Atle Leikvoll, Utenriksdepartementet, avdelingsdirektør Ola Westbye, Sosial- og helsedepartementet og konsulent Anders Eide, Utenriksdepartementet.

Videre var til stades EØS-utvalets faste sekretær, Åge B. Grutle.

D a g s o r d e n :

1. Aktuelle rettsakter for møtet i EØS-komiteen 25. april 1997. Se vedlagte brev fra Utenriksdepartementet, datert 15. april d.å., med oversikt over de relevante rettsakter.

2. Eventuelt.

Leiaren: Eg vil føreslå at vi justerer litt den vanlege dagsordenen i dag og tar Eventuelt først og sist i den forstand at det er ei sak som helseministeren er her spesielt for, og det gjeld dette med medisinalsakene som har gått igjen på mange av EØS-komiteens dagsordenar, og også i dag som sak nr. 6 på den omdelte dagsordenen for EØS-komiteen. Dersom vi kunne ta den Eventuelt-saka først, så rettsaktene og dei andre sakene, så slepp helseministeren å få gleda av å høyre på vår gjennomgang av alt det andre.