Stortinget - Møte tirsdag den 7. mars 2006 kl. 10

Dato: 07.03.2006
President: Carl I. Hagen

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Redegjørelser av landbruks- og matministeren og helse- og omsorgsministeren om tiltak i forhold til fugleinfluensaen

  • Sak nr. 2

    Innstilling fra kirke-, utdannings- og forskningskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Erna Solberg, Ine Marie Eriksen og Gunnar Gundersen om obligatorisk 2. fremmedspråk i grunnskolen ((Innst. S. nr. 89 (2005-2006), jf. Dokument nr. 8:4 (2005-2006)))

  • Sak nr. 3

    Innstilling fra kirke-, utdannings- og forskningskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Erna Solberg, Ine Marie Eriksen og Gunnar Gundersen om en ordning med spesifiserte rettigheter til grunnskoleopplæring for voksne ((Innst. S. nr. 99 (2005-2006), jf. Dokument nr. 8:10 (2005-2006)))

  • Sak nr. 4

    Interpellasjon fra representanten Ine Marie Eriksen til kunnskapsministeren:
    «Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) har gjennomført en evaluering av sykepleierutdanningene (både bachelor- og mastergradstudier) i Norge. Målet med evalueringen er å kontrollere om studietilbudene innenfor sykepleie tilfredsstiller gjeldende standarder og kriterier, samt å bidra til å utvikle kvaliteten i studietilbudene. Evalueringen har gitt et skuffende resultat: Av 33 studietilbud ved 29 institusjoner er det bare tre tilbud som tilfredsstiller kravene til ny akkreditering. Diakonhjemmet Høgskole var det eneste studietilbudet på bachelornivå som tilfredsstilte kravene.
    Hva vil statsråden gjøre for å hjelpe institusjonene til å gjennomføre de tiltak som må til for å oppfylle kravene fra NOKUT, og derved hindre at det meste av sykepleierutdanningene i Norge stopper opp?»

  • Sak nr. 5

    Interpellasjon fra representanten Bent Høie til fornyings- og administrasjonsministeren:
    «De fleste statlige og kommunale kontorer stenger kl. 15.00 sommerstid og kl. 15.45 vinterstid. I en del tilfeller er åpningstidene for telefonhenvendelser enda kortere. Det betyr at mange må ta seg fri fra jobben for å møte opp på et offentlig kontor. Skal de ringe, må de alltid gjøre det i arbeidstiden. Noen har ikke mulighet til lett å ta seg fri og har problemer med å ordne helt nødvendige forhold. For andre er det upraktisk og irriterende. Selv om mange av de offentlige tjenestene etter hvert blir døgnåpne gjennom elektronisk tilgang, vil det fortsatt være tjenester der en er nødt til å møte opp selv, og mange vil ikke benytte seg av elektroniske tjenester. Offentlige kontorer må på samme måte som butikkene tilpasses et moderne arbeids- og familieliv.
    Vil statsråden ta noen initiativ til å bedre åpningstidene i offentlig sektor, og i tilfelle hvilke målsettinger vil ligge til grunn for et slikt arbeid?»

  • Voteringer

  • Referatsaker