Stortinget - Møte torsdag den 3. april 2008 kl. 10

Dato: 03.04.2008
President: Thorbjørn Jagland og Sigvald Oppebøen Hansen

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Innstilling fra kirke-, utdannings- og forskningskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Ine Marie Eriksen Søreide og Gunnar Gundersen om offentliggjøring av resultatene fra nasjonale prøver på skolenivå ((Innst. S. nr. 178 (2007-2008), jf. Dokument nr. 8:33 (2007-2008)))

  • Sak nr. 2

    Innstilling fra kirke-, utdannings- og forskningskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Odd Einar Dørum, Trine Skei Grande, Leif Helge Kongshaug og Borghild Tenden om lærerløft for lærere i grunn- og videregående skole ((Innst. S. nr. 177 (2007-2008), jf. Dokument nr. 8:47 (2007-2008)))

  • Sak nr. 3

    Innstilling fra energi- og miljøkomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Jørund Rytman og Tord Lien om å legge det frivillige verneforslaget til grunn for ferdigstillelsen av Trillemarka-Rollagsfjell ((Innst. S. nr. 175 (2007-2008), jf. Dokument nr. 8:44 (2007-2008)))

  • Sak nr. 4

    Innstilling fra kommunal- og forvaltningskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Trygve Slagsvold Vedum og Per Olaf Lundteigen om gjennom ny lov å sikre at vann- og avløpsinfrastrukturen forblir heleid av det offentlige i all framtid ((Innst. S. nr. 181 (2007-2008), jf. Dokument nr. 8:91 (2006-2007)))

  • Sak nr. 5

    Interpellasjon fra representanten Trond Helleland til fornyings- og administrasjonsministeren:
    «En nasjonal eID er langt på vei en forutsetning for å videreutvikle trygge tjenester fra forvaltningen på Internett. Over to år etter at Regjeringen tiltrådte har statsråden fortsatt ikke klart å lansere en nasjonal eID. Heldigvis er det noen etater som jobber på egenhånd og har et godt tilbud på nett, f.eks. skatteetaten. Men på mange andre områder i det offentlige går det utrolig tregt. Den norske regjeringen burde lære av hvordan den danske regjeringen samarbeider med private om en nasjonal eID. I Danmark vant TDC det første anbudet og har én million brukere. Nå er et nytt anbud ute i Danmark, der TDC og bankene lager en felles løsning. Bankenes eID-løsning i Danmark har 3,2 millioner brukere. Også norske borgere forventer bedre og sikrere nettløsninger.
    Når vil statsråden ha en elektronisk ID klar for lansering her til lands?»

  • Sak nr. 6

    Innstilling fra kommunal- og forvaltningskomiteen om endringar i statsbudsjettet for 2008 i samband med etterbetaling av pensjon og renter til statsarbeidarar mv. ((Innst. S. nr. 166 (2007-2008), jf. St.prp. nr. 39 (2007-2008)))

  • Sak nr. 7

    Innstilling fra kommunal- og forvaltningskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Jan Tore Sanner, Bent Høie, Elisabeth Aspaker og Ine Marie Eriksen Søreide om modernisering av statens bygge- og eiendomsvirksomhet ((Innst. S. nr. 157 (2007-2008), jf. Dokument nr. 8:18 (2007-2008)))

  • Sak nr. 8

    Innstilling fra justiskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Odd Einar Dørum, Trine Skei Grande og Gunvald Ludvigsen om å oppnevne en kommisjon for å gjennomgå drapssaker med bakgrunn i vold i nære relasjoner ((Innst. S. nr. 137 (2007-2008), jf. Dokument nr. 8:26 (2007-2008)))

  • Sak nr. 9

    Interpellasjon fra representanten Elisabeth Aspaker til justisministeren:
    «Regjeringen har med sitt politibudsjett for 2008 lagt opp til at flere stillinger blir stående ledig, det blir mindre synlig politi i gatene og mindre trygghet for folk. I Oslo har det i lengre tid vært tilfeller av pågående og aggressive utenlandske prostituerte, noe også statsrådens partifelle Rolf Terje Klungland fortalte om sine erfaringer med i VG før jul. I den forbindelse var flere av statsrådens kvinnelige partifeller ute og krevde at Oslo-politiet må prioritere denne typen saker og ba om strengere politivedtekter.
    Mener statsråden fortsatt at Oslo-politiet har de nødvendige ressurser og hjemler til å rydde opp i disse problemene, eller gir hans kvinnelige partifellers utspill grunn til håp om en fornyet vurdering av Oslo bystyres søknad om endringer i byens politivedtekter?»

  • Sak nr. 10

    Interpellasjon fra representanten Elisabeth Aspaker til justisministeren:
    «Ved Stortingets behandling av politirollemeldingen våren 2006 var det bred enighet om at politi- og lensmannsetaten skulle videreutvikles med vekt på en lokalt forankret tjeneste. God lokalkunnskap er en forutsetning for et kvalitativt godt og effektivt politi med fokus på god publikumsservice. Konsekvensene av nye arbeidstidsbestemmelser, trange driftsbudsjetter, rekrutteringsproblemer og fravær av en aktiv seniorpolitikk er at politiet er blitt tvunget til omstruktureringer, vaktsamarbeid og prioriteringer som kolliderer med publikums og lokalpolitikernes forventninger.
    Mener statsråden dagens utvikling i politiet er i tråd med målsettingene i politirollemeldingen og de forutsetninger Stortinget la til grunn ved behandlingen av denne?»

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 16.01.