Til Stortinget
Forslagsstillerne mener tiden er moden for en endring av omsetningssystemet
og deregulering av egg- og fjørfemarkedet for å oppnå like
rammevilkår for private aktører og samvirket,
samt muliggjøre lavere forbrukerpriser. Ved å fjerne
dagens markedsregulering for egg og fjørfe vil man også kunne
høste verdifull erfaring med tanke på en senere
deregulering av andre produksjoner som følge av en WTO-avtale.
Mellombels lov til å fremja umsetnaden av jordbruksvaror
av 1930, ble innført som en kriselov. Denne kriseloven
gjelder fremdeles for omsetning av jordbruksvarer, om lag 70 år
etter. Selv om lov til å fremja umsetnaden av jordbruksvaror
er blitt endret, og Omsetningsrådet har en noe annen sammensetning,
er det de samme prinsippene som ligger til grunn for omsetningen
av jordbruksvarer i dag som det var på 1930-tallet. For
en del år siden skrev Omsetningsrådet i sin informasjonsbrosjyre
bl.a.:
"Markedsregulering - en forutsetning for norsk julemiddag.
60 % av husstandene i Norge spiser svineribbe
på julekvelden. For at så mange nordmenn over
hele landet skal få svineribbe på julekvelden
kreves markedsregulering."
Forslagsstillerne er uenig i at offentlig markedsregulering er
en forutsetning for norsk julemiddag, men mistroen til markedenes
egen regulering ser fortsatt ut til å være en
sentral begrunnelse for den omfattende offentlige reguleringen.
Lov til å fremja umsetnaden av jordbruksvaror ble en
varig lov i 1936, loven i seg selv er veldig generell. Lovens formål
(§ 1) er å fremme omsetningen av kjøtt
av storfe, kalv, sau, reinsdyr og fjørfe, flesk, melk,
smør, ost, egg, pelsdyrskinn, reinsdyrskinn og hagebruks-
og gartneriprodukter. Det står ikke i loven hvilke tiltak
som kan/bør brukes for å oppfylle lovens
formål. Lovens § 5 gir imidlertid fullmakt
til å kreve inn en avgift på omsetningen av de
produkter som er nevnt i § 1. Disse midlene skal
disponeres for å fremme omsetningen av de samme produkter.
Forslagstillerne vil vise til hvilke deler de to aktørgruppene,
samvirke og private aktører, har av markedet. For kjøttsektoren
har samvirke ca. 75 pst. av slaktingen og private aktører
har ca. 25 pst. For skjæringen er forholdet at samvirke
har 60 pst. og private har 40 pst., mens det for industriell bearbeiding
er slik at samvirke har ca. 43 pst. og privat industri har 57 pst.
(2002).
Med hjemmel i lov til å fremja umsetnaden av jordbruksvaror
har Omsetningsrådet vedtatt en rekke retningslinjer og
regler som markedsaktørene må rette seg etter.
Det er disse retningslinjene og regler som er bakgrunnen for den
regulering som vi i dag ser i det norske landbruksmarked. Dette
regelverket fastsetter bl.a. hvilke reguleringstiltak som er tilskuddsberettiget.
Det finnes ulike typer avsetningstiltak, alt etter hvilke oppgaver
tiltakene er ment for. En vanlig inndeling av hovedgruppene av tiltak
er følgende:
Reguleringseksport er blant de mest omdiskuterte virkemidler
lov til å fremja umsetnaden av jordbruksvaror hjemler.
For å unngå at produksjonen presser prisene under
det som er fastsatt i Jordbruksavtalen, eksporteres "overskuddet"
som regel til tapsbringende pris. Dette tapet fellesfinansieres
gjennom omsetningsavgiften. Det finnes riktignok kvoter som regulerer
omfanget, men disse utgjør i volum mellom 2 000
og 3 000 tonn, og er således av betydelig omfang.
Selv om det gjennomføres tilbakeholdelse av varer fra
markedet, må før eller senere varene markedsføres
og levering fra reguleringslagrene kommer inn som et reguleringstiltak.
Billigsalg betyr at avsetningen forsøkes økt
ved at varen tilbys til lavere pris i et begrenset tidsrom eller for
et begrenset kvantum. Billigsalg har vært benyttet for
de fleste vareslag. Salg med frysefradrag er også en form
for billigsalg. Denne tilbakeføringen til markedet gjennom
billigsalg kan medføre betydelige problemer for private
aktører, som for egen dekning både må ta
kostnader ved å legge varer inn på lager og ved
eventuelt billigsalg. Men da markedsregulator er prisledende, får
billigsalg konsekvenser for private aktører. Det seneste
eksempelet på dette finnes fra i år da Norsk Kjøtt,
som er markedsregulator for m.a. sauekjøtt, satte ned prisen
på lam, noe som medførte et verditap på det
lageret Fatland AS hadde på lam på ca. 5 mill.
kroner.
Suppleringsleveranser er overføring fra overskudds-
til underskuddsområder innenfor rammen av et landsomfattende
markedsreguleringssystem. Dette er et benyttet virkemiddel for en
del vareslag. Imidlertid har den strukturendring og spesialisering
markedsregulator gjennomfører negative konsekvenser for
private aktører, fordi tiltakene optimaliserer samvirkets
egne behov, men påfører private aktører
større kostnader, m.a. til frakt.
Alternativ innenlands anvendelse. Dette betyr stort sett tilbaketrekking
av varer fra det ordinære marked for levering til nedskrevet
pris til industriell anvendelse eller fôr.
Omsetningsrådet baserer seg på inntekter fra
en varierende omsetningsavgift fra produsenter (som nevnt foran),
samt bevilgninger over Jordbruksavtalen. Selv om alle produsenter
må betale omsetningsavgift til Omsetningsrådet,
er det i praksis bare landbrukssamvirket som får støtte.
Private produsenter kan få støtte, men det hører
til unntakene. Derfor mener forslagsstillerne at Omsetningsrådets
virksomhet er konkurransevridende og representerer en styrking av
landbrukssamvirket på bekostning av private produsenter.
Bidraget til Omsetningsrådet fra produsentene (jordbruket)
via omsetningsavgiften er på papiret betydelig, men skattebetalerne
og forbrukerne bidrar også til å dekke den regningen
gjennom statsbudsjettets overføringer samt ved at pris
til forbruker i Norge er for høy på viktige matvarer.
En kostnadsdrivende høyprissituasjon som klart skyldes
at markedet ikke tillates å fungere.
Forslagsstillerne mener man i tillegg bør peke på Omsetningsrådets
spesielle situasjon som offentlig lovbeskyttet maktorgan som har
gitt rådet myndighet til å bevilge penger til
kampanjer rettet mot vedtatt ernæringspolitikk. Således
har skattebetalerne via Omsetningsrådet, ufrivillig betalt
titalls millioner til reklame for mer fettbruk, samtidig som de
samme skattebetalerne via Statens ernæringsråd
har bevilget millioner til kampanjer for mindre fettbruk.
Gjennom den maktkonsentrasjon og de store fullmakter som er konsentrert
i Omsetningsrådet, er landbrukets samvirkeorganisasjoner
gitt tilnærmet full kontroll over store deler av befolkningens
næringsmiddeltilgang.
Endrede forhold tilsier at eldre lover og regler bør gjennomgås
med tanke på revisjon. Forslagsstillerne ønsker
med dette forslaget først og fremst å rette et kritisk
søkelys på markedsløsningene for egg
og fjørfe.
I tillegg til endringer i innenlandske forhold gir den internasjonale
utvikling signal om endrede rammevilkår for jordbruket.
Nå som rammene er lagt for de videre WTO-forhandlinger,
er det viktig at vi tidlig søker å tilpasse våre
rammevilkår for jordbruket til en ny konkurransesituasjon.
I denne sammenheng er det viktig først å høste
erfaring på noen områder, noe vi best kan gjøre
med egg- og fjørfesektoren. Her er det få aktører
og et oversiktlig marked. Det er viktig å legge til rette
for at norsk produksjon kan overleve i en fremtidig situasjon med
friere konkurranse og da må vi begynne å justere
rammevilkårene nå.
Rammeavtalen i WTO sier at gul støtte (prisstøtte)
skal reduseres vesentlig, og at det er de med høyest støtte
som skal kutte mest. Den norske gule støtten i dag er på rundt
11 mrd. kroner.
Med bakgrunn i det som er nevnt foran, er det mye som taler for
at reguleringer av egg- og fjørfesektoren bør
oppheves. Dette vil også bli nærmere utdypet.
For egg og fjørfeprodukter er det kort periode fra beslutning
om produksjon til produktet er klart for salg. Dette burde også gjøre
det mulig å foreta produksjonsplanlegging med tilpasning
av produksjonen til det innenlandske forbruket. I utgangspunktet skulle
derfor markedene for egg og fjørfe være håndterlige
med tanke på å unngå overskuddsproduksjon og
oppnå mer effektiv ressursbruk også uten offentlig markedsregulering.
Det bør dessuten understrekes at produksjonen av regulerte
produkter, som kylling, er igangsatt som ren næringsvirksomhet,
og også bør betraktes som ren næringsvirksomhet.
Produksjonen har heller ingen stor landbrukspolitisk betydning og omfatter
få produsenter.
Forslagsstillerne gir den anbefaling vedrørende egg-
og fjørfesektoren at markedsreguleringen med hjemmel i
lov til å fremja umsetnaden av jordbruksvaror bør
oppheves.
På denne bakgrunn fremmes følgende
forslag:
Stortinget ber Regjeringen fremme de nødvendige forslag
slik at markedsreguleringen av egg og fjørfe, med hjemmel
i lov til å fremja umsetnaden av jordbruksvaror, oppheves.
6. oktober 2004