Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Forslag til pensjonsordninger for stortingspensjonene mv.

Dokument nr. 19 (2008-2009), Innst. 83 S (2009-2010)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Dokument fra Interne styrer og utvalgSaken er behandlet i Stortingets presidentskapInnstilling avgitt 03.12.2009Innst. 83 S (2009-2010)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har enstemmig vedtatt hovedprinsippene for en ny pensjonsordning for stortingsrepresentanter, regjeringens medlemmer, høyesterettsdommere, sivilombudsmannen og riksrevisor i tråd med forslaget fra flertallet i Pensjonsutvalget som ble ledet av Sigbjørn Johnsen. Stortinget har bedt regjeringen utarbeide lovforslag i samsvar med dette. Når det gjelder stortingsrepresentanter og regjeringsmedlemmer innføres en modell som bygger på hovedlinjene i ny folketrygd og som betegnes ”byggeklossmodellen”. Ny ordning er forutsatt innført for stortingsrepresentanter og regjeringsmedlemmer med virkning fra høsten 2009. Høyesterettsdommere, sivilombudsmann og riksrevisor skal ha offentlig tjenestepensjon etter lov om Statens Pensjonskasse hvis de velges/utnevnes etter 1. januar 2011.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 03.12.2009

    Behandlet i Stortinget: 10.12.2009