Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Friluftsliv. Natur som kilde til helse og livskvalitet

Meld. St. 18 (2015-2016), Innst. 26 S (2016-2017)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Melding fra Klima- og miljødepartementetSaken er behandlet i energi- og miljøkomiteenInnstilling avgitt 13.10.2016Innst. 26 S (2016-2017)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet regjeringens melding om "Friluftsliv. Natur som kilde til helse og livskvalitet". Det ble vedtatt at regjeringen skal legge fram en handlingsplan med sikte på å styrke det samlede friluftslivsarbeidet og friluftslivets rolle i folkehelsearbeidet. Det forutsettes at arbeidet med handlingsplanen skjer i nært samarbeid med de sentrale friluftsorganisasjonene. I tillegg ble det vedtatt at regjeringen legger fram en handlingsplan for økt skjøtsel, kanalisering og tilrettelegging, for å ta vare på naturverdiene og fremme friluftslivet i nasjonalparker og andre store verneområder, samt at regjeringen skal arbeide for en utvidelse av skjærgårdstjenesten der det er lokale initiativ og en forpliktende lokal medfinansiering. I tillegg skal regjeringen vurdere hvordan arbeidet med tiltak mot marin forsøpling kan styrkes.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen med avvik/tillegg

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 13.10.2016

    Behandlet i Stortinget: 20.10.2016