Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Endringer i sosialtjenesteloven, folketrygdloven og trygderettsloven (oppfølging av anmodningsvedtak og andre endringer som følge av covid-19 mv.)

Prop. 72 L (2019-2020), Innst. 234 L (2019-2020), Lovvedtak 69 (2019-2020)

Status: Lovsaken er ferdigbehandlet og sanksjonert i statsråd. Loven gjelder fra det tidspunktet som bestemmes i loven, eller som regjeringen bestemmer.

Lovforslag fra Arbeids- og sosialdepartementetSaken er behandlet i arbeids- og sosialkomiteenInnstilling avgitt 06.04.2020Innst. 234 L (2019-2020)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har enstemmig vedtatt endringer i sosialtjenesteloven, folketrygdloven og trygderettsloven. Sosialtjenesteloven § 51 a endres slik at forskriftshjemmelen utvides til å kunne fastsette midlertidig forskrift om unntak fra aktivitetsplikt for økonomisk stønad. For kvalifiseringsprogram og -stønad kan det gjøre unntak fra bestemmelsene i loven, herunder å kunne forlenge perioden. Det gis adgang til å kunne gjøre unntak fra Sosialtjenesteloven § 26 dersom det skulle bli en stor andel saker der kommunen må søke refusjon fra staten. Folketrygdloven § 25-16 endres slik at forskriftshjemmelen utvides til å kunne gi regler om automatisk saksbehandling, viderebehandling av personopplysninger til analyse og innsikt og adgang til midlertidig å kunne laste ned kopi av basen med a-ordningsinntekter fra Skatteetaten. Trygderettsloven § 13 endres for å kunne sende oversendelsesbrevet elektronisk i stedet for ved rekommandert sending.

  • Behandling og vedtak

    Lovsaken er ferdigbehandlet

  • Slik stemte representantene

    Første behandling:
    Voteringsoversikt

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 06.04.2020

    Behandlet andre gang i Stortinget 14.04.2020