Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Voteringsoversikt for sak:

Endringer i folketrygdloven, lov om Statens pensjonskasse og enkelte andre lover (økt minste pensjonsnivå til enslige alderspensjonister og andre endringer)
Til sakssiden

Voteringsresultater

  1. 1Votering

    Mot

    Fordeling

    37 For
    65 Mot

    Votering fordelt på:

  2. 2Votering

    For

    Det ble votert over:

    Fordeling

    Enstemmig vedtatt

  3. 3Votering

Status

Vedtak i korthet

Stortinget har vedtatt endringer i folketrygdloven, lov om Statens pensjonskasse og enkelte andre lover. Endringene gjelder: - Økt minste pensjonsnivå til enslige alderspensjonister. - Økt grunnpensjon til gifte og samboende pensjonister med pensjon etter lov om avtalefestet pensjon for medlemmer av Statens pensjonskasse. - Innføring av krav om en minste tjenestetid på tre år i stilling med lavere aldersgrense enn et medlem av Statens pensjonskasse har hatt tidligere, før pensjonsrett for stillingen kan foreligge. - Innføring av ordning om at sykepleiere som gjør tjeneste på pensjonistvilkår ikke får avkortning i alderspensjon. - Utvidelse av perioden med dagpenger under etablering av virksomhet. - Enkelte opprettinger, presiseringer, oppdateringer og lovtekniske endringer i folketrygdloven, i lov om samordning av pensjons- og trygdeytelser, i lov om ligningsforvaltning og i lov om supplerende stønad.

Behandling og vedtak

Lovsaken er ferdigbehandlet