Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

... og yrke skal båten bera ... Handlingsplan for rekruttering til læraryrket

St.meld. nr. 12 (1999-2000), Innst. S. nr. 120 (1999-2000)

Vedtak 237

Stortinget ber Regjeringen, på bakgrunn av Innst. S. nr. 120 (1999-2000) og Mjøsutvalgets innstilling, på egnet måte komme til Stortinget med nødvendig vurdering av lærerutdanningen.

Vedtak 238

Stortinget ber Regjeringen legge til rette for fadderordninger for nyutdannede lærere på den enkelte skole.

Vedtak 239

Stortinget ber Regjeringen videreføre og styrke bevilgningene til etter- og videreutdanning for lærere i årene framover.

Vedtak 240

Stortinget ber Regjeringen utrede muligheten for å innføre et "sabbatsår" for lærere og legge dette fram som en egen sak for Stortinget.

Vedtak 241

Stortinget ber Regjeringen legge til rette for at den enkelte skole får større frihet til å organisere arbeidet og til å disponere arbeidstiden for blant annet å gi rom for mer lokalt utviklingsarbeid og mer plass til den enkelte lærers kreativitet.

Vedtak 242

Stortinget ber Regjeringen med bakgrunn i bl.a. forsøkene med ulike tildelingsmodeller komme tilbake til Stortinget med forslag om timeressurs til hver skole.

Vedtak 243

Stortinget ber Regjeringen legge fram en oversikt over hvordan Arbeidstilsynets pålegg om utbedring av inneklimaet er fulgt opp.

Vedtak 244

St.meld. nr. 12 (1999-2000) - om ... og yrke skal båten bera ... Handlingsplan for rekruttering til læraryrket - vedlegges protokollen.

Vedtak 245

Stortinget ber Regjeringen på egnet måte legge fram for Stortinget kartleggingen av skolenes situasjon i kommuneøkonomien som Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet har utført i samarbeid med utdanningskontorene og fylkesmennene.