Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Norge og Europa ved inngangen til et nytt århundre

St.meld. nr. 12 (2000-2001), Innst. S. nr. 239 (2000-2001)

Vedtak 416

St.meld. nr. 12 (2000-2001) - om Norge og Europa ved inngangen til et nytt århundre - vert å leggje ved protokollen.

Henstilling (oversendt regjeringen uten votering)

Det henstilles til Presidentskapet å utrede opprettelse av et norsk parlamentarikerkontor i Brussel.

Henstilling (oversendt regjeringen uten votering)

Det henstilles til Regjeringen å ta initiativ til å opprette Norges Hus i Brussel med sikte på å formidle informasjon, styrke innsynet i og gi kunnskap om saker som har relevans for norske borgere, næringsliv, organisasjoner og media.

Henstilling (oversendt regjeringen uten votering)

Det henstilles til Regjeringen å ta initiativ til en evaluering av de demokratiske prosessene knyttet til EØS- avtalen med sikte på gjøre disse mer åpne, tilgjengelige og inkluderende.

Henstilling (oversendt regjeringen uten votering)

Det henstilles til Regjeringen å gi en samlet årsmelding til Stortinget over implementering av EØS-relevante vedtak i forskrifter og lover samt gi en oversikt over norske EØS-saker fremmet av ESA og over EØS- saker reist for EFTA-domstolen eller norske domstoler.

Henstilling (oversendt regjeringen uten votering)

1. Det henstilles til Regjeringen å opprette en økonomisk støtteordning som organisasjonene kan søke støtte fra til kompetansebygging i EU-spørsmål og til påvirkningsarbeid i forhold til EU.
2. Det henstilles til Regjeringen å utvikle rutiner for å informere relevante organisasjoner på et tidligst mulig stadium om EØS-relevante saker som kan ha direkte interesse for organisasjonene.
3. Det henstilles til Regjeringen å vurdere om det bør gis økt økonomisk støtte til partienes EU- arbeid.