Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

Forslag fra stortingsrepresentant Steinar Bastesen om tiltak som kan sikre døve og sterkt hørselshemmede barn rett behandling til rett tid

Dokument nr. 8:4 (2001-2002), Innst. S. nr. 84 (2001-2002)

Vedtak 196

Stortinget ber Regjeringen sørge for at finansiering av operasjoner for behandling av døve og døvfødte der Cochlea-implantat brukes, blir gjennomgått og justert i den forestående vurdering av sykehusfinansieringen (ISF).

Vedtak 197

Stortinget ber Regjeringen sørge for at samarbeidsprosjektet mellom Rikshospitalet og Rikstrygdeverket om Cochlea-implantasjon i utlandet videreføres.

Vedtak 198

Stortinget ber Regjeringen sørge for at barn med behov for Cochlea-implantat tilbys utredning og behandling innenfor rimelig god tidsfrist for å unngå at nytteverdien av behandlingen svekkes. Om slik behandling innen rimelig tid ikke lar seg gjennomføre i Norge, skal det umiddelbart bli gitt tilbud om behandling i utlandet.