Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Lokaldemokrati, velferd og økonomi i kommunesektoren 2006 (kommuneproposisjonen)

St.prp. nr. 60 (2004-2005), Innst. S. nr. 245 (2004-2005)

Vedtak 512

Stortinget gir Kommunal- og regionaldepartementet fullmakt til å fordele etter skjønn 3 873 mill. kroner for 2006. Midlene foreslås bevilget over kap. 571 Ramme­tilskudd til kommuner og kap. 572 Rammetilskudd til fylkeskommuner.

 

Vedtak 513

Stortinget ber Regjeringen ta initiativ overfor KS for å gjøre dagens konsultasjonsordning mer forpliktende slik at de totale ressursene innenfor offentlig sektor kan utnyttes bedre. Stortinget ber Regjeringen legge fram prinsippene for en slik ordning i forbindelse med stats­budsjettet for 2006.

 

Vedtak 514

Stortinget ber Regjeringen utrede en ordning med sikte på at kommuner som solgte kraftaksjer før endrin­gen i kommuneloven 1. januar 2001, gis anledning til å inntektsføre oppspart avkastning i driften.

 

Vedtak 515

Tilskuddet til leirskoleopplæring innlemmes ikke i rammetilskuddet.

 

Vedtak 516

Tilskuddet til bedrifter som tar inn lærlinger med særskilte behov innlemmes ikke i rammetilskuddet.

 

Vedtak 517

Tilskudd til rusmiddeltiltak innlemmes ikke i ram­metilskuddet.

 

Vedtak 518

Stortinget ber Regjeringen ved salderingen av stats­budsjettet for 2005 påse at det skjer en eventuell refor­deling av uttrekk og kompensasjon i ordningen med momskompensasjon.

 

Vedtak 519

Stortinget ber Regjeringen utarbeide en oversikt som viser de økonomiske virkningene av innlemmingen av vertskommunetilskuddet for de aktuelle kommunene. Denne oversikten må presenteres i statsbudsjettet for 2006.

 

Vedtak 520

Stortinget ber Regjeringa i samband med statsbud­sjettet for 2006 leggja fram forslag som sikrar ei føre­seieleg økonomisk ordning for kommunar som er avhengige av skyssbåtar til helsepersonellet sitt.

 

Vedtak 521

Stortinget ber Regjeringen om å gjennomgå det sam­lede heldøgnstilbudet for mennesker med psykiske lidelser innenfor sykehusavdelingene, de distriktspsy­kiatriske sentrene og de psykiatriske sykehjemmene ut fra forutsetningen om at det samlede heldøgnstilbudet skal styrkes, og legge fram en samlet plan for den videre utbyggingen for Stortinget i forbindelse med statsbudsjettet for 2006.

 

Vedtak 522

Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om at finansieringsordningen for særlig ressurskrevende bru­kere endres slik at den enkelte kommunes utgifter utover innslagspunktet legges til grunn for den statlige kompensasjonen.

 

Vedtak 523

Stortinget ber Regjeringen følge opp vedtaket om å legge fram en sak om brukerstyrt personlig assistanse (BPA) der rettighetsfesting for brukerne, tjenestens omfang og innhold samt ulike modeller for statlig med­finansiering utredes. Saken skal legges fram i forbin­delse med statsbudsjettet for 2006.

 

Vedtak 524

1.   Stortinget ber Regjeringen påse at det utarbeides individuell plan etter helse- og sosiallovgivningen for utflytting av unge funksjonshemmede fra eldre­institusjon. Utflyttingen må tidfestes.

2.   Stortinget ber Regjeringen vurdere eventuelle vir­kemidler for å stimulere til utflytting av unge funk­sjonshemmede fra eldreinstitusjon, herunder gjen­innføring av tilskudd.

 

Vedtak 525

Stortinget ber Regjeringen vurdere hvordan en ord­ning med politiråd kan innføres i Norge.

 

Vedtak 526

Stortinget ber Regjeringen foreslå å endre Plan- og bygningslov slik at kommunene forpliktes til å ta kri­minalitetsforebyggende hensyn i sin planlegging.

 

Vedtak 527

Stortinget ber Regjeringen, som en del av redegjørel­sen knyttet til kostnadsberegningen for organiseringen av det interkommunale legevaktsamarbeidet, som Regjeringen har varslet skal komme i statsbudsjettet for 2006, medta i redegjørelsen hvordan det kan utvik­les statlige insentiver som bidrar til utvikling av inter­kommunalt legevaktsamarbeid der dette framstår som geografisk hensiktsmessig og tjenlig for befolkningen.

 

Vedtak 528

Stortinget ber Regjeringen om å legge fram en sak for Stortinget om samhandlingen mellom helsetjenes­ten i kommunene og spesialisthelsetjenesten ut fra mål­settingen om at økt tilgjengelighet til spesialisttjenester ved stor geografisk avstand til sykehus kan bidra til å utjevne for forskjeller i tilgangen til spesialisttilbud i befolkningen.