Søk

Innhald

21. Andre merknader

21.1 Avskrivningssatser

Komiteens medlem fra Miljøpartiet De Grønne viser til at i Miljøpartiet De Grønnes alternative statsbudsjett foreslås det å redusere avskrivningssatsen for driftsmidler i saldogruppe c og øke avskrivningssatsen for driftsmidler i saldogruppe e. Dette medlem foreslår også å videreføre forhøyet avskrivningssats for elvarebiler på 30 pst.

21.2 Fiskerfradrag og jordbruksfradrag

Komiteens medlem fra Miljøpartiet De Grønne viser til Miljøpartiet De Grønnes alternative statsbudsjett, der det forelås å øke fiskerfradraget og jordbruksfradraget samt øke satsene.

21.3 Avgift på handel med aksjer og obligasjoner

Komiteens medlem fra Miljøpartiet De Grønne viser til Miljøpartiet De Grønnes alternative statsbudsjett, der det forelås å innføre en avgift på handel med aksjer og obligasjoner.

21.4 Avgift på sjokolade og sukkervarer

Komiteens medlem fra Kristelig Folkeparti viser til Kristelig Folkepartis alternative statsbudsjett, der det foreslås å gjeninnføre avgiften på sjokolade og sukkervarer, med 2020-satser.

21.5 Avgift på sukkerholdige drikkevarer

Komiteens medlem fra Kristelig Folkeparti viser til Kristelig Folkepartis alternative statsbudsjett, der det foreslås å innføre en avgift på sukkerholdige drikkevarer, gradert etter sukkerinnhold, i tråd med forslaget fra regjeringen Solberg i revidert nasjonalbudsjett 2021.