Innstilling fra energi- og miljøkomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Øystein Hedstrøm og Per Sandberg om å legge forholdene til rette for og stille seg positiv til en konsesjonssøknad fra Industrikraft Midt-Norge DA om etablering av kraftvarmeverk basert på bruk av naturgass i Skogn i Nord-Trøndelag.

1. Sammendrag

       Følgende forslag fremmes i dokumentet:

       « Stortinget ber Regjeringen om å legge forholdene til rette for og stille seg positiv til en konsesjonssøknad fra Industrikraft Midt-Norge DA om etablering av kraftvarmeverk basert på bruk av naturgass i Skogn i Nord-Trøndelag. »

2. Komiteens merknader

     Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Olav Akselsen, Aud Blattmann, Gunn Karin Gjul, Bent Hegna, Torny Pedersen og lederen Jens Stoltenberg, fra Fremskrittspartiet, Øyvind Korsberg og Øyvind Vaksdal, fra Kristelig Folkeparti, Bror Yngve Rahm og Lars Rise, fra Høyre, Jan Johnsen og Jan Tore Sanner, fra Senterpartiet, John Dale, fra Sosialistisk Venstreparti, Hallgeir H Langeland, og fra Venstre, Gunnar Kvassheim, viser til innstilling til St.meld. nr. 29 (1997-1998) - om Norges oppfølgning av Kyotoprotokollen, og de respektive partiers merknader og forslag i denne.

       Komiteens flertall, alle unntatt medlemmene fra Fremskrittspartiet, viser til at Stortinget ikke kan behandle konsesjonssøknader.

       Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet viser til at forslaget i Dok.nr.8:39 (1997-1998) behandles og fremsettes i innstilling til St.meld. nr. 29 (1997-1998).

3. Komiteens tilråding

      Komiteen har for øvrig ingen merknader, viser til dokumentet og rår Stortinget til å gjøre slikt

vedtak:

       Dok.nr.8:39 (1997-1998) - forslag fra stortingsrepresentantene Øystein Hedstrøm og Per Sandberg om å legge forholdene til rette for og stille seg positiv til en konsesjonssøknad fra Industrikraft Midt-Norge DA om etablering av kraftvarmeverk basert på bruk av naturgass i Skogn i Nord-Trøndelag - avvises.

Oslo, i energi- og miljøkomiteen, den 11. juni 1998.

Jens Stoltenberg, Gunn Karin Gjul, Aud Blattmann,
leder. ordfører. sekretær.