Odelstinget - Møte fredag den 23. april 2004 kl. 11.45

Dato: 23.04.2004

Dokumenter: (Innst. O. nr. 63 (2003-2004), jf. Ot.prp. nr. 39 (2003-2004))

Sak nr. 2

Innstilling fra kommunalkomiteen om lov om endring i lov 1. mars 1946 nr. 3 om Den Norske Stats Husbank (husbankloven)

Talere

Votering i sak nr. 2

Heikki Holmås (SV) [13:59:01] (ordfører for saken): Jeg tror man bare kan begynne å ringe til votering, jeg skal bare si det helt enkelt:

Bakgrunnen for denne saken er at Husbanken skal flyttes til Drammen som følge av interne diskusjoner og etter ønske fra Regjeringen om å flytte større deler av de statlige virksomhetene ut fra Oslo.

Siden jeg er Oslo-representant, samtidig som jeg er saksordfører, føler jeg behov for å si at jeg mener at denne type utflytting ikke bør skje stykkevis og delt, men helhetlig. Men når det først er flertall i denne salen for en sånn politikk, vil jeg si at denne prosessen har gått vesentlig bedre enn mange andre utflyttingsprosesser. Det har vært gode diskusjoner – selvfølgelig med uenighet. Det er jo ikke akkurat sånn at ansatte i Husbanken hopper i taket og jubler over at de må flytte til Drammen. Men det er likevel sånn at det har vært en god prosess, og man ser nå fram til å flytte ut.

Leiekontrakten til de nye lokalene er klar, og det er bare for oss å si «go» til det. Jeg har som sagt full tillit til at de ansatte og ledelsen i Husbanken kommer fram til gode ordninger som ivaretar de ansattes vilkår, og som ivaretar de folkene det blir for trøblete for å bli igjen, ved omplassering og den type ting. Jeg forutsetter likevel at Regjeringen underveis i prosessen, i forbindelse med budsjettet og revidert budsjett til neste år, gir oss en oppdatering på hvordan prosessene har gått videre.

Vi har ikke noe annet å gjøre enn å tilråde det Regjeringen har foreslått i denne saken. Her er det altså bred og full enighet.

Presidenten: Fleire har ikkje bede om ordet til sak nr. 2.

(Votering, sjå side 421)

Votering i sak nr. 2

Komiteen hadde rådd Odelstinget til å gjere slikt vedtak til

lov

om endring i lov 1. mars 1946 nr. 3 om Den Norske Stats Husbank (husbankloven)

I

I lov 1. mars 1946 nr. 3 om Den Norske Stats Husbank skal § 4 lyde:

Husbanken skal ha et hovedkontor. Med samtykke av departementet kan banken opprette regionkontorer og filialer på steder hvor det anses formålstjenlig.

II

Loven trer i kraft straks.

Votering:Tilrådinga frå komiteen vart samrøystes vedteken.

Presidenten: Det vert votert over overskrifta til lova og lova i det heile.

Votering:Overskrifta til lova og lova i det heile vart samrøystes vedteken.

Presidenten: Lovvedtaket vil verte sendt Lagtinget.