Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 10. januar 2008 kl. 10

Dato:
President: Carl I. Hagen

Dokumenter: 

Sak nr. 6

Innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Per-Kristian Foss og Jan Tore Sanner om å gjeninnføre adgangen til å stryke listekandidater ved kommunevalg

Talere

Votering i sak nr. 6

Votering i sak nr. 6

Presidenten: Her er det behov for å stemme separat over hvert av de to leddene i innstillingens forslag til vedtak, og vi starter med første ledd.

Komiteen hadde innstilt:

Stortinget ber Regjeringen utrede muligheten for å gjeninnføre en ordning med strykning av listekandidater ved kommunestyrevalg. En adgang til å stryke må vurderes i sammenheng med en justering av stemmetillegget for partienes forhåndskumulerte kandidater.

Presidenten: Kristelig Folkeparti og Senterpartiet har varslet at de ønsker å stemme mot innstillingen.

Votering:Komiteens innstilling ble bifalt med 138 mot 22 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 15.38.57)

Videre var innstilt:

Stortinget ber Regjeringen fremlegge forslaget for Stortinget, med sikte på at en slik ordning kan gjelde fra kommunestyrevalget i 2011.

Presidenten: Her har Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti og Senterpartiet varslet at de ønsker å stemme mot innstillingen.

Votering:Komiteens innstilling ble med 81 mot 76 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 15.39.35)